Az bile zarar ediyor!

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın 2018 yılına ilişkin Kamu İşletmeleri Raporu'nda yer alan bilgilere göre, 2017'de 2 milyar lira zarar açıklayan Devlet Demiryolları'nın zararı 2018'de yüzde 27 artış göstererek 2 milyar 558 milyon lira oldu

20 Kasım 2019 08:15
A
a
Sütiş Eskişehir
Gazetelerde Devlet Demiryolları ile ilgili bir haber vardı. Habere göre Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın 2018 yılına ilişkin Kamu İşletmeleri Raporu'nda yer alan bilgilere göre, 2017'de 2 milyar lira zarar açıklayan Devlet Demiryolları'nın zararı 2018'de yüzde 27 artış göstererek 2 milyar 558 milyon lira oldu.
Haberi okuyunca ilk tepkim şöyle oldu:
-Arkadaş, Ankara’ya İstanbul’a giderken trenlerde bilet bulamıyorum bu işletme nasıl zarar ediyor?
Neden bilet bulamadığım dün gazetemizde anladıldı.
Kasım ayında Eskişehir-Ankara ve İstanbul-Eskişehir seferlerinde hızlı trenlerde bilet bulmam mümkün değil! Haftalar önceden bilet almak gerekiyor…
Ancak İstanbul’dan Konya’ya giden hızlı trenler var…
İstanbul-Eskişehir bilet alamıyorsunuz. Ama İstanbul-Konya seferine bilet alıp Eskişehir’de inebiliyorsunuz. Ankara için de benzer durum geçerli!
İstanbul-Ankara bileti alıp Eskişehir’de iniyorsunuz. Ama İstanbul-Eskişehir bileti bulunmuyor…
Arkadaşlarımız üşenmemiş kısa bir araştırma yapmış…
20 Kasım 2019 Çarşamba günü, İstanbul'dan Eskişehir'e gelen YHT'ler için arama yapıldığında, tüm hızlı tren seferlerinin dolu olduğu bilgisi veriliyor. Aynı gün, İstanbul'dan Ankara'ya giden hızlı trenler sorgulandığında ise kimi trende 140, kimi trende 130 boş yer olduğu görülüyor.
Planlama, koordinasyon yok!
Bu TCDD zarar etmesin de ne yapsın!
 

KENDİ KENDİNE KONUŞAN DELİ!

 
Eskiden öyle diyorduk…
Kendi kendine konuşanı deli ilan ediyorduk! Kimi zaman kendi kendine konuşan biri olarak, bu konuda kendimden de çok şüphelenmedim değil! Yazacağım bir makale için yüksek sesle düşündüğüm çok olmuştur.
Meraklı gözlerin beni izlediğini fark ettiğimde iş işten geçmiştir artık! Susmanın pek bir anlamı kalmaz!
Takip ettiğim bir internet sitesi var.
Evrim ağacı…
Çağrı Mert Bakırcı’nın kendi kendisiyle konuşanlara ilişkin bir makalesi var! Okuyunca derin bir soluk aldım. Sağlıklıymışım…
Bir kısmını özetleyerek aktarmak istiyorum:
  • Yalnız hissettiğinizde, sizin için çok özel olan birini göz ardı edersiniz ve ona hak ettiği ilgiyi vermezsiniz. Her zaman sizinle olan birine... Kim o kişi, bildiniz mi? Tabii ki, kendinizsiniz. Sizsiniz! Dolayısıyla, kendinizle konuşun. Sadece kafanızda da değil, açık açık, yüksek sesle! Bu kafayı yediğinizi, fıttırdığınızı, oynattığınızı, çıldırdığınızı mı gösterir? Hiç de bile!
  • Kendi kendine konuşmak sadece yalnızlığı hafifleten bir unsur değildir; aynı zamanda sizi daha zeki yapar. Çünkü aklınızdaki fikirleri netleştirmenizi, temizlemenizi sağlar. Karar vermeye çalıştığınız konularda zihninizi açar. Göremediğiniz şeyleri görmenizi, fark edemediğiniz şeyleri fark etmenizi, keşfedemediğiniz şeyleri keşfetmenizi sağlar.
  • Kendi kendinizle konuşmak evrimsel açıdan da son derece sağlıklı bir davranıştır. Konuşabilmeyi başardığımızda ve beynimiz, ses kutumuz, genel olarak fiziksel özelliklerimiz bunu yapabilecek şekilde evrimleştiğinde, aslında amacımız sadece karmaşık bir iletişimdi. Hatta muhtemelen konuşma, beyin evrimimizin sadece bir yan ürünü olarak var oldu.
 

TALİH KUŞU!

Biliyorsunuz,  Milli Piyango özelleşti…
Son 11 haftanın 10’unda büyük ikramiye hep satılmayan biletlere çıktı. Böylece satılmayan biletlere 19 milyon 750 bin TL ikramiye isabet etmiş oldu…
Özetlersek:
- Talih Kuşu Mili Piyango’ya kondu!
 

SON BAŞBAKAN!

 
Eski başbakanlardan Ahmet Davutoğlu’nun yeni partisi konuşulmaya devam ediyor…
AK Parti’nin eski il başkanlarından Nedim Yamalı, Davutoğlu’nun ekibinde yer alıyor!
Yamalı, kuracakları partinin ilk etapta başkanlık sistemine karşı olacağını ve parlamenter sistemin geri getirmeye yönelik çalışmalar yapılacağını söyledi!
Son derece normal!
Sonuçta Davutoğlu, seçilmiş son başbakan!
Kaldığım yerden devam ederim” demek istiyor olabilir!
 

GÜNÜN SÖZÜ!

Her şeyin yokluğunu çekmeli insan; yokluk varlıktan daha görkemli ve daha anlamlıdır.  - Cemil Meriç
 

 GÜNÜN KARİKATÜRÜ

 Günün Karikatürü 20 11 2019
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Atatürkçü 20 Kasım 2019 17:07

Yer kontenjanları turizm firmalarına veriliyor galiba.Oralardan kesin yer bulursunuz.35 yıldan fazladır demiryolcuyum ve hiçbir zaman TCDD nin kar ettiğini duymadım,görmedim.Madem özelleştirme düşünceniz var,neden beklersiniz.Yapın olsun bitsin.Trenlerde yer olmuyorsa bu zarar nereden geliyor ki.

0 1 Cevap Yaz
DKC 20 Kasım 2019 12:44

Yavaş yavaş tcddyi özelleştirmenin zeminini hazırlıyorlar. Aynı diğer devlet fabrikaları gibi. Önce zarar edecek hale getir, ondan sonra çık zarar ediyor diye kamuya duyur, en son çık ihaleye en düşük teklifi verene parayı peşin ateşleyene ver gitsin.. Yok pahasına satıp sıvamanın yollarını hazırlıyorlar. Tekel fabrikalarını mesela; içinde milyon lira tütünler varken gittiler özelleştirdiler. İçindeki tütünlerde alan kişiye eşantiyon oldu. Bu miras yedi zihniyetten ülkenin bir an evvel kurtulması şart. Tabi hazinede para yok ki; satacakları bişey kalmayınca, en son çare tcdd, çaykur vb. kurumlar....

1 4 Cevap Yaz
anıl erdi 20 Kasım 2019 10:25

ANIL ERDİ-15 gun önce ankara gidecektim 10 gun öncesinden yer bakmaya başladım son gun bir kişi iptal ettirmiş yerini öylelikle tesadüfen yer buldum.trene bindiğimde ise benim seyahat ettiğim vagonda en az 4 veya 5 adet yerin boş oldugunu gördüm.biz merasimle yer bulalım veya bulamayalım bu kadar boş yer olsun ilginç...

2 4 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi