Aydın Ünlüce, gözyaşlarıyla uğurlandı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Aydın Ünlüce, gözyaşlarıyla uğurlandı
A
a

 Geçirdiği rahatsızlık sonucu vefat eden Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Av. Aydın Ünlüce (53) düzenlenen törenlerin ardından gözyaşları arasında toprağa verildi.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi

Eskişehir'de 3 Mart'ta kalp krizi geçiren ve hastaneye kaldırılan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanvekili ve CHP'li meclis üyesi Aydın Ünlüce, dün tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Ünlüce için ilk tören meslektaşları tarafından Eskişehir Adliye Sarayı önünde gerçekleştirildi. Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, hakim, savcılar ve avukatların katıldığı törende bir konuşma Eskişehir Barosu Başkanı Mustafa Elagöz, çok iyi bir hukukçu, çok önemli bir değeri yitirmenin hüznü içerisinde olduklarını belirterek üzüntülerini dile getirdi. Tören sırasında merhum Ünlüce’nin meslektaşları da gözyaşlarına hakim olamadı.

"ÖRNEK BİR İNSAN"

Ünlüce için ikinci tören Başkan Vekilliği ve Meclis üyeliğini yaptığı Eskişehir Büyükşehir Belediyesi önünde gerçekleştirildi. Evli 2 çocuk babası aynı zamanda Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Av. Ayşe Ünlüce’nin de eşi olan Aydın Ünlüce’nin Türk bayrağına sarılı naaşı belediye binası önünde getirildiği sırada gözyaşları sel oldu.  Büyük bir kalabalığın katıldığı törende duygusal bir konuşma yapan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, “Büyükşehir Belediye Başkanınız olarak en üzüntülü günlerden birini yaşıyorum. Aydın bir insan, hukukçuluğu ile örnek bir insan. Ben Eskişehir ve yurt dışındayken beni belediyede temsil eden değerli hukukçu Aydın Ünlüce, tıbbın tüm gayretlerine bizlerin tüm çırpınmalarına rağmen hayata tutunamadı. Derler ya Allah sevdiği kullarını yanına alır diye. Çok değerli benim temsilcim, arkadaşım mecliste onun tarafsız bir hukukçu olarak sağlam hükümlerle yaptığı konuşmalar hepimiz için de bir hukuki içtihat gibiydi. Dün akşam İzmir’de geç saatlerde haberi aldığımda konuşmaları, tavrı, o sözleri kulaklarımda çınladı. İzmir İktisat Kongresi’nde Cumhurbaşkanı Adayımız Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP Genel Başkan Yardımcımız Seyit Torun başta olmak üzere milletvekilleri de üzüntülerini dile getirerek tüm Eskişehir’e baş sağlığı dileklerini ilettiler. Çok değerli bir hukukçuydu. Çok gençti, genç olarak aramızdan ayrıldı. Sorunu olan herkese yol gösterir, iz gösterir iyi yorumlar yapardı. Genç bir hukukçu olarak Hukuk Fakültesi’nden mezun olduktan sonra savcılığa başlayan, daha sonra avukatlık görevine devam ederken benim de o sırada kendisini tanıyarak meclis üyesi olması teklifini yaptığım günler daha dün gibi. Eğer Allah ömür verseydi daha çok hizmetleri olacak, yerel yönetimlere çok büyük katkılar sunacaktı. Ağır ceza hakimliğinden daha sonra avukatlığa başlayan ve Aydın ile tanıştıktan sonra Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri olarak bizlere hediye ettiği Ayşe Ünlüce ile birlikte ikisi her zaman ufkumuzu açmışlardır. Sevgili Ayşe Ünlüce, evlatları Ata ve Aras başta olmak üzere tüm ailesine baş sağlığı diliyorum. İki çok güzel evlatları var. Biri yine onlar gibi hukukçu diğeri de mimar olarak bizlere yol göstereceklerdir. Ailesi, annesi, babası, kardeşleri bizlere emanettir. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun.” dedi.  

Burada yapılan dualar sonrası Mahmut Sami Ramazanoğlu Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, EOSB Başkanı Nadir Küpeli, ilçe belediye başkanları, belediye bürokratları, akrabaları, sevenleri, dostları ile siyaset, hukuk, iş, eğitim ve sanat camiasından çok sayıda kişi katıldı. İkindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Aydın Ünlüce'nin naaşı, dualar eşliğinde Büyükşehir Belediyesi Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi