Ayasofya’Nın İbadete Açılması Nedeniyle 2 Bin Kişiye Pilav İkram Edildi

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Ayasofya’Nın İbadete Açılması Nedeniyle 2 Bin Kişiye Pilav İkram Edildi
A
a

Ayasofya'nın 86 Yıl Sonra Cami Olarak İbadete Açılması Nedeniyle 2 Bin Kişiye Pilav İkram Edildi

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Bilecik’in Pazaryeri ilçesinde Ayasofya’nın 86 yıl sonra cami olarak ibadete açılması dolayısıyla mevlit okutuldu, 2 bin kişiye pilav ikram edildi.
AK Parti Pazaryeri ilçe Başkanlığınca Ayasofya’nın cami olarak ibadete açılması dolayısıyla Kara Mustafa Paşa Camiinde mevlit okutuldu, akabinde 2 bin kişiye pilav ikram edildi. Okutulan Mevlid-i Şerifte sosyal mesafenin korunduğu gözlenirken, cami girişinde Pazaryeri Belediyesi ekipleri cemaate maske verilerek dezenfektan sıkıldı. Mevlid-i şerif sonrası cami cemaatine Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin ve AK Parti Pazaryeri İlçe Başkanı İsmail Soydan tarafından pilav ikram edildi.

"Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve emeği geçen herkese sonsuz şükranlarımı sunuyorum"
AK Parti Pazaryeri İlçe Başkanı İsmail Soydan, Ayasofya’nı n 86 yıl sonra cami olarak ibadete açılması nedeni ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ederek, "AK Parti Pazaryeri İlçe Başkanlığı olarak ilçemizde Mevlid-i Şerif okuttuk. Ayasofya’nın cami olması sebebiyle başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve emeği geçen herkese sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Ayasofya’nın cami olması nedeni ile düzenlediğimiz mevlide herkes teşrif etti, herkes den Allah razı olsun Allah kabul etsin” dedi.

"Gün birlik beraberlik olma günü"
Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin, ise “AK Parti İlçe Başkanlığı olarak Kara Mustafa Paşa Camii’nin önünde Ayasofya camimizin açılışı sebebi ile ikram da bulunuyoruz. Cumhurbaşkanımızdan ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. Gün birlik beraberlik olma günü, 1453 yılında atalarımız bir çağ kapatmış yeni bir çağ açmış, biz de inşallah bu Ayasofya camiinin yeniden açılmasıyla yeni bir çağ başlangıcı oldu. Cumhurbaşkanımıza buradan teşekkür ediyoruz herkes ten Allah razı olsun” diye konuştu.
Kaynak : Bilecik Yerel Haberler - İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi