AVRUPA ÜLKELERİ TEYAKKUZA GEÇTİ

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç AVRUPA ÜLKELERİ TEYAKKUZA GEÇTİ
A
a

Belçika'nın başkenti Brüksel'de havalimanı ve metro istasyonunda art arda patlamalar sonrası diğer Avrupa ülkelerindeki havalimanı ve sınırlarda güvenlik önlemleri en üst düzeye çıkarıldı.

Sütiş Eskişehir
Belçika'nın başkenti Brüksel'deki Zaventem Havalimanı'da ve  AB kurumları yakınlarıdaki Maelbeek metro istasyonunda ART arda gerçekleşen saldırılar sonrası Avrupa alarma geçti.

Almanya'da dünyanın en büyük transit havalimanlarından biri olan Frankfurt Havalimanı'nda güvenlik seviyesi artırıldı.

ELYSEE'DE ZİRVE
Fransa'da da bir kriz masası oluşturuldu.  Paris'teki havalimanında da güvenlik sıkılaştırıldı. Fransa Başbakanı Manuel Valls, Savunma Bakanı Jean Yves le Drian, İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, yerel saatle 10.00’da (TSİ 11.00) Elysee Sarayı’nda Cumhurbaşkanı François Hollande ile bir araya geldi.

havalimanı askerler

İNGİLTERE DE OLAĞANÜSTÜ TOPLANIYOR
Fransa Cumhurbaşkanı Hollande'ın ardından İngiltere Başbakanı Cameron da güvenlik yetkililerinin dahil olduğu COBRA grubunu olağanüstü toplantıya çağırdı. Cameron , Belçika'daki patlama sonrası kriz masası kurulduğunu ve kendisinin başkanlık yapacağını söyledi. Cameron, "Brüksel'deki olaylar nedeniyle şoke oldum. Yardım için elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız" dedi.

HOLLANDA ORDUSU ALARMDA
Hollanda ordusu da, Twitter üzerinden konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada, Belçika'daki saldırılar sonrası havalimanları ve sınırlarda güvenlik önlemlerinin artırıldığı ifade edildi.

İSVEÇ: DEMOKRATİK AVRUPA'YA YAPILMIŞ BİR SALDIRI
İsveç Başbakanı Stefan Lövfen patlamaları 'demokratik Avrupa'ya karşı yapılmış bir saldırı' olarak niteledi.
Kaynak : Milliyet
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi