AÜ dünyaya Türkçeyi uzaktan öğretecek

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç AÜ dünyaya Türkçeyi uzaktan öğretecek
A
a

Anadolu Üniversitesi (AÜ) açıköğretim sistemi kapsamında "Ana-Dil: Türkçe" öğrenme ortamını hizmete sundu.

Sütiş Eskişehir

AÜ'den yapılan açıklamaya göre, her yıl Türkiye'ye öğrenim görmek amacıyla gelen yaklaşık 90 bin yabancı uyruklu öğrenci, ülkedeki yaklaşık 3,1 milyon sığınmacı, Türk devletlerinde yaşayan veya yurt dışındaki Türkler ile Türk kültürünü öğrenmek isteyenlerin hizmetine sunulan "Ana-Dil: Türkçe" projesi, Türkçe öğreniminde yeni bir sayfa açıyor. 
 

Günümüzün öğretim teknolojilerini kullanarak yer ve zamandan bağımsız, katılımcılara kendi öğrenme hızlarında ve eğlenerek uzaktan Türkçe öğrenme fırsatı sağlayan "Ana-Dil: Türkçe" öğrenme ortamı, ayrıca yabancılara Türkçe öğreten öğreticiler için de farklı öğrenme malzemeleri ile zenginleştirilmiş bir ortam sunuyor.
 

Eğlenerek Türkçe öğrenimine hizmet etmek amacıyla "e-dersler, video dersler, ses dosyaları ve metinler, oyun" gibi öğrenme araçları geliştirilen öğrenme ortamı, katılımcının kendi kontrolünde ve öğrenme hızında çalışabilmesine olanak sağlıyor.
 

Türkçeyi eğlenerek öğretmeyi amaçlayan, herkes tarafından kullanılabilecek sade ve basit bir arayüzle tasarlanan "Ana-Dil: Türkçe" öğrenme ortamına, "turkce.anadolu.edu.tr" adresinden ulaşılabiliyor. 
 

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Oscar 1 Aralık 2017 09:39

Bu proje en az 10 senelik. Fevzi Sürmeli döneminde başlamıştı. Proje kıtlığı mı var ne. Isıtıp yeni proje diye sunuyorlar galiba.

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi