Atatürklü tişört olayında yasal süreç başlatıldı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Atatürklü tişört olayında yasal süreç başlatıldı
A
a

Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ yazılı tişörtüyle Meclis’e giden Eskişehirli vatandaşın girişine tişörtü çıkarılarak izin verilmesi tartışma yarattı.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
(Son Dakika Eskişehir Haberleri)

Konuyla ilgili hem CHP'den hem de AK Parti'den tepki gelirken, Meclis Başkanvekili Yaşar Tüzün de Atatürk’ün şahsiyetine de resmine de ismine de tişörtüne de kimsenin hakaret edemeyeceğini, saygısızlık yapamayacağını söyledi. Olayın, emniyetin yanlış uygulaması sonucu ortaya çıktığını belirten Tüzün, “Cezai işlemler noktasında süreç başlamıştır. CHP’nin bu konuda başvurusu vardır” diye konuştu.

CHP’nin dünkü Meclis grup toplantısı sırasında yaşanan olaya, muhalefetin yanı sıra AK Parti de tepki gösterdi.

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, “Gerçekten bu Meclis’in kurucusu ve ilk Meclis Başkanı olan, bu ülkenin kurucusu olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü simgeleyen üzerinde baskı olan bir tişörtle TBMM’ye gelen vatandaşın tişörtünün çıkartılmasını hiçbir şekilde açıklayamıyorum kendi açımdan. Yarın bir gün Atatürk rozetleriyle TBMM’ye gelenlere de benzer uygulamalar yapılabilir” dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan da, “Hangi saikle bu yapıldı bilmiyorum ama yapılanın doğru olmadığı, bir kişinin Meclis’e gelirken -tabii ki terörle iltisakı hariç olmak üzere söylüyorum- ne giydiğinin ne giymediğinin hiç kimseye bir faydası olmadığı kanaatindeyim. Yapılan uygulamanın karşısında olduğumuzu, hele ki Atatürk’ün bu ülkenin kurucusu, Meclisimizin ilk başkanı olmasından yola çıkarak daha hassas olunması gerektiği kanaatindeyim. Bir uygulama hatası olmuştur veya bilmediğimiz bir hata olmuştur kanaatindeyim” açıklaması yaptı.

SÜREÇ BAŞLAMIŞTIR

Meclis Başkanvekili Yaşar Tüzün de, Atatürk’ün şahsiyetine de resmine de ismine de tişörtüne de kimsenin hakaret edemeyeceğini, saygısızlık yapamayacağını söyledi. Olayın, emniyetin yanlış uygulaması sonucu ortaya çıktığını belirten Tüzün, “Cezai işlemler noktasında süreç başlamıştır. CHP’nin bu konuda başvurusu vardır” diye konuştu.

KAHRAMAN’A BAŞVURU

CHP yönetimi dün TBMM Başkanı İsmail Kahraman’a yazılı olarak başvurarak, olaya sert tepki göstermesini ve sorumlular hakkında işlem yapmasını istedi. Atatürk’ün resim ve sözlerinin yasaklanacağı en son mekânın Meclis olduğu belirtilen başvuruda, bir insanın tişörtü çıkarılarak kendi iradesi dışında vücudunun bir bölümünün çıplak bırakılmasının tek kelimeyle insan hakları ihlali olduğu da belirtildi.
 
Kaynak : Hürriyet
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Serdar 29 Mart 2018 08:07

Herkes ATA TİŞÖRTÜ GIYSIN VE TEPKİSİNİ VERSİN. BU ARADA BU HABERE KONU OLAN VATANDAŞ ESKİŞEHİRLİ DEĞİL ÜSTÜNDE BEŞİKTAŞ ESOFMANI VAR.

0 1 Cevap Yaz
ali yigit 29 Mart 2018 02:29

O şahsı tanıyorum bilerek planlayarak yapılmış birşey.Çünkü şahıs normal insani melekelerini kullanabilecek durumda değil.Ankaraya nasıl ve ne şekilde gittiğine inanamadım.

0 3 Cevap Yaz
Talip 29 Mart 2018 01:51

Eskişehirli adam EsEsli olur.Çıplak gezer Beşiktaş arması taşımaz.

0 4 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi