Ataşehir’in yeni belediye başkanı belli oldu

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Ataşehir’in yeni belediye başkanı belli oldu
A
a

Son Dakika... İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılan CHP’li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin yerine atanacak Vekil Başkan seçimleri tamamlandı. Seçimi CHP'li aday İlhami Yılmaz kazandı.

Sütiş Eskişehir
Son dakika haberi...

Toplam 37 meclis üyesinin bulunduğu Ataşehir Belediye Meclisi’nde CHP Grubunun 22, AK Parti Grubunun ise 15 meclis üyesi bulunuyor.

Son dakika.. Ataşehir’in yeni belediye başkanı belli olduSeçimlerin ilk turu tamamlandı. CHP’nin adayı İlhami Yılmaz ile Ak Parti adayı Mustafa Cevat Arzık da, ilk turda çoğunluk sağlayamadı. Partililerin aynı zamanda Grup Başkan Vekili olan adaylar, partilerinin kendi oyunu alabildi. Yasa gereği yeni başkan vekilinin belirlenebilmesi için ikinci tur oylamaya geçildi.

Bu turda da adaylardan biri salt çoğunluğu sağlayamazsa üçüncü tura geçilecek. İlk iki turda üçte iki çoğunluk aranıyor. Üçüncü turda en fazla oyu alan aday başkan seçilmiş olacak. İlk turda 22 oy alan CHP adayı, son turda aynı sayıya ulaşırsa, Ataşehir Başkan Vekili seçilmiş olacak. İlk turda Mustafa Cevat Arzık ise 15 oy aldı.
 
Kaynak : Hürriyet
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi