Aşık Yoksul Derviş Dpü’Ye Konuk Oldu

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Aşık Yoksul Derviş Dpü’Ye Konuk Oldu
A
a

Aşık Yoksul Derviş Dpü’Ye Konuk Oldu

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Mutasavvıf ve Halk Ozanı Aşık Yoksul Derviş, 12. Uluslararası Hisarlı Ahmet Sempozyumu çerçevesinde Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde (DPÜ) gerçekleştirilen etkinliğe konuşmacı olarak katıldı.
FEF Germiyanoğlu Konferans Salonu’nda 12. Uluslararası Hisarlı Ahmet Sempozyumu çerçevesinde düzenlenen ve akademisyenlerden Doç. Dr. Erdal Aday’ın yönetiminde gerçekleşen “Aşıklık geleneği” konulu söyleşiye Aşık Yoksul Derviş olarak da bilinen Şemsettin Kubat’ın yanı sıra akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Basılı 15 eseri bulunan Şemsettin Kubat, eserlerinde ehli beyt sevgisini, tasavvufi unsurları, okumanın önemi ve aşk kahramanlık, vatan millet sevgisi konularını işleyen ve ayrıca hafız ve imamlık da yapan Aşık Yoksul Derviş amcası olan Aşık Şemsettin Kubat’ın “hoşlama” adı verilen ’Hoş geldiniz’ eseriyle dinleyicileri selamladı, ardından kendi hayat hikayesini anlatarak saz eşliğinde aşıklık geleneğinin örneklerini sergiledi.
Doç. Dr. Erdal Aday’ın ve öğrencilerin sorularını büyük bir içtenlikle cevaplayan Aşık Yoksul Derviş, aşıklık geleneği hakkında bilinmeyenleri katılımcılarla paylaştı. Söyleşide ayrıca Aşık Yoksul Derviş’in oğlu Talip Kubat da babasının eserlerinden bestelenen parçaları katılımcılara sundu.
Söyleşinin sonunda ise Doç. Dr. Aday, Aşık Yoksul Derviş’e Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin sembolik anahtarını sundu.
Kaynak : Kütahya Yerel Haberler - İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi