Aşı olmayan kapalı alana girmesin!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Aşı olmayan kapalı alana girmesin!
A
a

Koronavirüs Bilim Kurulu, maç, tiyatro, sinema, alışveriş merkezi ve kapalı ortamlarda yapılan etkinliklere aşı olmayanların alınmamasını önerdi. Aşı olmayan kişilerin risk oluşturduğunu söyleyen Eskişehirliler, “Aşı olmayanlar kapalı alanlara girmesin. İnsanları aşıya yönlendirmek için kapalı ortamlara alınmaması iyi” diyor

Sütiş Eskişehir
Covid-19 salgını tüm dünyada etkisini sürdürüyor. Salgınla mücadelenin en güçlü yolu olan aşılanma, dünya ülkelerinde olduğu gibi Türkiye’de de istenilen seviyeye ulaşmadı. Dünyanın birçok ülkesinde aşı kampanyaları yapılırken bir yandan da aşı olmayan kişilerin kapalı alanlara girmemesine yönelik kararlar alınmaya başlandı. Türkiye’de ise Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu, maç, tiyatro, sinema, alışveriş merkezi, kalabalık ve kapalı ortamlarda yapılan etkinliklere aşı olmayanların alınmamasını önerdi. Söz konusu kararın uygulanmasını gerektiğini söyleyen Eskişehirli vatandaşlar, aşı olmayanların risk oluşturduğunu ifade etti.

Hüseyin Çakır
“Doğru bir karar olur. Olması gerekir ki herkes tedbirini alsın. Aşı olmanın hiçbir sakıncası yok. Ben oldum. Kendini değil çevreni çocuğunu, geleceğini düşünmelisin. Aşı olmayanlar tehlike oluşturuyor. Bu virüs bitmez böyle. Aşı olmayanlar kapalı alanlara girmesinler kesinlikle.”

Yusuf Özal
“Uzmanlar ne söylüyorsa doğrudur. Ben 2 doz aşımı oldum. Üçüncü dozumu da olacağım. İnsanları aşıya yönlendirmek için kapalı ortamlara alınmaması iyi. Aşı olmayanlar tehlike oluşturuyor.  Alışveriş yapacaktım. Kalabalıktı tedirgin oldum. Aşı kartına bakılması lazım kapalı yerlerde.”

Şehmuz Çetin
“Doğru bir karar. Ben aşımı oldum. Olmayanlara bazı yasaklar gelecek diye duydum bende. Bu yasak gelmeli bence. Biz olduk herkes aşısını olsun. Kapalı yerlerde özellikle tehlike oluşturur aşı olmayanlar. Aşı olalım ki hastalıktan kurtulalım.”

Gürol Sayın
“Doğru bir karar alınmış olur. Halkımızın tereddütsüz bir şekilde aşısını olması lazım. Başkalarının sağlığını tehlikeye sokuyorlar. Ben üçüncü aşımı da oldum. Aşı olmayanlar, herkese, aşı olanlara bile risk oluşturuyor. Aşı kartı uygulamaya konmalı. Salgın aşıyla önlenir çünkü.”

Seyfettin Çetinkaya
Bence doğru bir kara. Uygulanması gerekir. Aşı olmayanları görünce tedirgin oluyoruz. Aşı olmaları gerekir. Kapalı alanlarda özellikle başlı başına risk oluşturuyorlar. Ben iki doz aşımı da oldum. Kapalı yerlere girerken aşı kartı sorulmalı. İnşallah bu karar alınır.”

Mustafa Bayar
“Bu karar alınmalı. Herkes aşı olmalı. Yoksa yine 65 yaş üstünü kapatacaklar. Onlar aşı olmuyorsa benim suçum ne. Risk oluşturuyor aşı olmayanlar. Aşı olmayanlar beni tedirgin ediyor. Üçüncü aşımı olacağım şimdi. Kimse korkmasın aşısını olsun.”

 
Kaynak : Meltem Karakaş Kaya
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Serkan 11 Ağustos 2021 17:58

Aşı vuruldunuz diye ölmekten kurtuldunuz sanıyonuz Ama öleceksiniz

1 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi