Aşgar Cin Vadisi filmi klişeleri yıkacak

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Aşgar Cin Vadisi filmi klişeleri yıkacak
A
a

Çekimleri Seyitgazi, Han ve Yazılıkaya’da yapılan Aşgar Cin Vadisi filminin görkemli galası Kanatlı AVM’de gerçekleştirildi

Sütiş Eskişehir

Hilal Köver - Anadolu Gazetesi

Eskişehir'de ve tüm Türkiye'de 12 nisan’da vizyona girecek olan korku filmi Aşgar Cin Vadisi’nin galası yoğun katılımla Kanatlı AVM’de gerçekleştirildi. film ekibinin tam kadro bulunduğu geceye Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı da katıldı. Başkan Şanlı filmle ilgili, “Aşgar filmi yönetmeni ve sanatçılar bize yardımcı olur musunuz demişlerdi. Biz de her türlü donanımla yardımcı olmaya çalıştık. Çünkü biz sanatı, kültürü, tarihi seven, her zaman destekleyen bir belediyeyiz. Yöremizin de tanıtımı açısından yararlı olacağından dolayı da yanlarında olduk. Aslında bizim yöremiz bir film platosu gibidir. Bütün sinemacıları, filmcileri bölgemizde farklı filmler çekmeleri için bekliyoruz” diye konuştu.  

İDDİALIYIZ
Eskişehir’de büyüdüğünü belirten Yönetmen ve Senarist Yahya Al, “Yıllarca sektörde çalıştım. Şimdi kendi filmimin galasındayım. Kendi gezdiğim şehirdeyim. Benim için bu galanın bambaşka bir tadı var. Kendi şehrimize katkı sağladık. filmimiz tam bir İç Anadolu hikayesi. Mutluyuz. Bu ay çok iddialıyız yerli korku filminde. Tüm klişeleri yıkarak geliyoruz. Korkuyla iğrençlik mi, yoksa gerçekten mi korku? İşte o aman da Aşgar Cin Vadisi gündeme geliyor. Aşgar bizim için korkunun, gerilimin tam teması. Bunu filme giden arkadaşlar daha iyi anlayacak. Heyecanlıyım, ekibim adına iddialıyım. Şu ana gelene kadar toplamda 300 kişi çalıştı. Ben bu salona emekle giriyorum. Onları temsil etmenin verdiği apayrı heyecan da var” ifadelerini kullandı. 

GÜZEL BİR İŞ ÇIKTI
Filmde Mahsun karakterine can veren Hayreddin Batur, “Bu benim ilk deneyimim. Karakteri canlandırmak benim için zor oldu. Ama arkadaşlarımın desteğiyle onun da üstesinden geldik. Güzel bir iş çıktığına eminiz. Canlandırdığım Mahsun karakteri ailenin tek çocuğu. Hayatı normal akışında giderken bir anda hayal bile edemeyecekleri bir olayın içinde buluyorlar kendilerini. Çekimler kış ayında oldu. Senaryoya göre bazı yerlerde çıplak dolaşmam gerekiyordu. Soğuktu, biraz etkilendik. Ama çok güzel bir iş çıkarttığımıza eminiz” dedi. 

ESKİŞEHİR SANATA ÇOK DEĞER VERİYOR
Yine baş karakterlerden Mahsun’un nişanlısı Cemre’yi canlandıran Cemre Akyıldız, “filmimizden beklentimiz çok büyük. Ben Cemre karakterine can veriyorum. Mahsun’un nişanlısı rolünde oynuyorum. Çekimlerin çok zorlayıcı yerleri oldu. En çok bizi etkileyen soğuk oldu. Türbe sahnelerimiz vardı. Çok ürkütücü ve korkunçtu. Ama onun dışında ekip olarak çok güzel bir iş çıkardığımıza inanıyorum. Eskişehir’in bir çok şehre göre gelişmişlik düzeyini çok yüksek buldum. En çok hoşuma giden sanata çok büyük değer vermesi. Heyecan var. Şu an çok güzel bir atmosfer var” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından gala gösterimi yapıldı. 

NOTLAR: 
Yönetmen ve senaristliğini Yahya Al’ın üstlendiği filmin oyuncu kadrosu Hayreddin Batur, Cemre Akyıldız, Eylem Doğan, Aydan Çakır, Buğra Kağan Kahraman ve Arda Tumbar’dan oluşuyor. Filmin çekimleri Seyitgazi ve Han’da yapıldı. Hikaye 3 bin yıllık tarihe ev sahipliği yapan Yazılıkaya köyünde başlıyor. Filmin tarihi atmosferinin yanı sıra 47 yıl önce çekilen Kartal Tibet'in Tarkan Gümüş Eğer filmiyle de aynı bölgede çekiliyor olması ayrıca bir özelliği. Filmin müzikleri Bahadır Sağlam ve Ali Saran'ın imzasını taşıyor. Filmin konusu ise şu şekilde: Sürekli kabus gören çoban Mahsun bir gece kendisini Seyit Battal Gazi Türbesi’nde bulur. Devamlı bir ses duyan ve cinleri fark eden Mahsun sıra dışı olaylarla karşılaşır. Her gece bir başka yerde uyanan Mahsun, bu belâyla mücadele ederken bir tercih yapmak zorunda kalacaktır. Bu onun hayatını belirler.

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi