Aşağıköy’E Bakan Dönmez’Den Doğalgaz Müjdesi

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Aşağıköy’E Bakan Dönmez’Den Doğalgaz Müjdesi
A
a

Aşağıköy'e Bakan Dönmez'den Doğalgaz Müjdesi

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Bilecik’in geçtiğimiz günlerde yapılan referandumda 13’üncü mahallesi olan Aşağıköy’e Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’den doğalgaz müjdesi geldi.
Bilecik merkeze 10 kilometre uzaklıkta olan bin 87 nüfuslu 693 seçmenin bulunduğu Aşağıköy köyünün belediye hizmetlerinden faydalanabilmesi için köy sakinleri, imza toplayarak valiliğe başvurdu. Valiliğin talebi gönderdiği Yüksek Seçim Kurulu da Aşağıköy’ün mahalle statüsüne alınması için referandum yapılması kararı alındı. Merkez ilçe seçim kurulunca dün Aşağıköy’de kurulan sandığa giden 490 seçmenin 398’ü ‘Evet’, 92’si’ ‘Hayır’ oyu kullandı. Bilecik Belediyesi kasım ayı meclis toplantısında yapılan oturumda Bilecik’in 13’üncü mahallesi Aşağıköy olması oy birliğiyle kabul edildi.

Bakan Dönmez’den müjde
AK Parti Bilecik İl Başkanı Serkan Yıldırım ve teşkilat üyeleriyle köy statüsünden mahalleye geçen Aşağıköy’e bir ziyaret yaptı. Aşağıköy Muhtarı Salih Yıldız ve mahalle sakinlerini düğün salonunda dinleyen Başkan Yıldırım, doğalgaz talebi üzerine Bilecikli olan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’i telefonla aradı. Dönmez, Aşağıköy’ün mahalle olmasından dolayından tebrik ederken, en kısa zamanda mahalleye doğalgaz gelmesi için çalışmaların başlatacağı talimatını verdiğini söyledi.
Bu güzel haber mahalle sakinleri tarafından alkışla ve sevinçle karşılandı.
Kaynak : Bilecik Yerel Haberler - İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi