Arabaşı çorbası tarifi... Nasıl yapılır nasıl yenir?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Arabaşı çorbası tarifi... Nasıl yapılır nasıl yenir?
A
a

Eskişehir'in Günyüzü ilçesinde kış mevsiminin gelmesiyle beraber arabaşı çorbası da sofralarda yerini almaya başladı. Peki arabaşı çorbası tarifi nedir, nasıl yapılır, nasıl yenir? İşte sosyal medyanın ilgi odağı olan çorba hakkında merak ettikleriniz...

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Havaların soğumasıyla beraber hemen İç Anadolu yörelerinde hemen her evde pişirilen arabaşı çorbası, son günlerde sosyal medyada da gündem oluşturmuş durumda. İç Anadolu'da doğan ve hindi, kaz ve tavuk gibi kanatlı hayvanların etiyle pişirilen sıcak çorba ile soğuk hamurun buluştuğu yemek insanların bir araya gelerek kaynaşmasını sağlıyor. Genelde misafirlerle yenilen, yalnızca un ve sudan yapılmış çiğ hamurun yutulmasıyla tüketilen çorba, maliyetinin düşük olmasından dolayı da fazlasıyla tercih ediliyor. Çorbadaki en önemli kurallardan birisi de hamuru ıslatırken çorbanın içerisinde düşüren bir sonraki arabaşını yapmakla görevlendiriliyor. 

Arabaşı çorbası tarifi... Nasıl yapılır?

Peki meşhur Arabaşı çorbası nasıl yapılır? İşte Arabaşı çorbası tarifi...

Arabaşı çorbası malzemeleri:

1 tane bütün tavuk
2 kaşık un
2 kaşık tereyağı
2 kaşık biber salçası
2 kaşık tuz

Arabaşı çorbası yapılışı:

Tavuğu haşlayıp didikleyin. Suyunu çorba için ayırın. Tereyağında unu kavurun. Salça ekleyip kavurmaya devam edin. Ayırdığınız tavuk suyunu ekledikten sonra karıştırıp kaynamaya bırakın. Tavukları ve tuzunu ilave edin, kısık ateşte bir süre kaynatın.

Arabaşı çorbası nasıl yenir?


Çorbanın özelliği ekmek ile birlikte değil, beraberinde hamur yutularak yenmesidir!
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi