AÖF ikinci üniversite kayıt tarihleri ne zaman?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç AÖF ikinci üniversite kayıt tarihleri ne zaman?
A
a

Anadolu Üniversitesi (AÜ) Açıköğretim Fakültesinin "ikinci üniversite" programlarına başvuru ve kayıt işlemleri, kayıt tarihinin son günü olan 21 Eylül Cuma sona erecek

Sütiş Eskişehir
Anadolu Üniversitesi’nden yapılan açıklamaya göre, herhangi bir yükseköğretim programından mezun olanlar ile merkezi açıköğretim ve uzaktan eğitim sistemine göre eğitim veren fakülteler dışında yükseköğretim programında kayıtlı öğrenciler, açıköğretim sistemi kapsamında öğretim yapan fakültelere internet üzerinden başvurduktan sonra kayıt işlemlerini gerçekleştirebiliyor.
Yani ikinci üniversite kapsamında açıköğretim programına kayıt olabilmek için AÖF bürolarından yardım olmak gerekmiyor, sadece lisans eğitimi almış olmak ya da lisans eğitimine devam ediyor olmak yeterli. Ancak dileyen adaylar AÖF Bürosuna 11 ile 21 Eylül 2018 tarihleri arasında başvurarak kaydını buralarda da gerçekleştirebiliyor.
 
İkinci üniversite internetten başvuru
Okudukları veya mezun oldukları alanlar haricinde adaylardan lisans eğitimi alanlar lisans veya ön lisans programlarına, ön lisans eğitimi alanlar ön lisans programlarına internetten başvurarak kayıt yaptırabiliyor.
Adaylar, 2018-2019 eğitim öğretim yılı için 11 Eylül'de başlayan kayıt dönemi kapsamında, "https://aof.anadolu.edu.tr/kayit/" adresinden başvurularını 21 Eylül'e kadar gerçekleştirebilecek.
İkinci üniversite için şu ana kadar 165 bin 985 kişinin başvuru yaptığı belirtildi. Eğitimlerini bu şekilde sürdürme tercihi yapanlar, açıköğretim fakültesi sayesinde istediği bölümde okuma şansı bulabildiği için ikinci üniversite kayıt tarihini de kaçırmamış oldular.
 
İkinci Üniversite kayıt için Eskişehir’e gelmeli mi?
AÖF ikinci üniversite kayıtları gerçekleştirilmesi için adayların en çok merak ettiği sorulardan biri de, Eskişehir’e gelme gerekliliği. Anadolu Üniversitesi öğrenci kimliğine sahip olmak ve ikinci üniversite eğitimi alabilmek için adayların Eskişehir’e gelmesi şartı aranmıyor.
 
Öğrenci profili
Anadolu Üniversitesi tarafından yapılan bu açıklamada, bir mesleği olan ama çalıştığı alanı değiştirmek isteyen, hobisi ya da ilgi duyduğu alan doğrultusunda akademik bilgi edinmek isteyenlerin ikinci üniversite için Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'ne yöneldiği ifade edildi.
Milletvekili, avukat, mühendis, doktor, öğretmen, asker, akademisyen, ev hanımı, üniversite öğrencisi ve emekli gibi oldukça geniş yelpaze içerisindeki meslek çalışanlarının ve vatandaşların açıköğretim öğrencisi olduğu belirtildi.
İkinci üniversite eğitimi kapsamında, Adalet, Sosyal Hizmetler, Sosyoloji, Sağlık Yönetimi, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik, Acil Durum ve Afet Yönetimi, Web Tasarımı ve Kodlama, İlahiyat, Laborant ve Veteriner Sağlık ile İşletme bölümlerinin en çok tercih edilen bölümler olduğu kaydedildi.
 
"Harçlarda ciddi bir indirime gidildi"
2018-2019 öğretim yılından itibaren Anadolum e-Kampüs Sistemi aracılığıyla basılı kitaplarını dijitale taşıyan Açıköğretim Sistemi'nde, maliyet düşüşüyle birlikte öğrenci harçlarında da ciddi bir indirime gidildiği kaydedildi.

İkinci üniversite geç kayıt - mazeretli kayıt
Anadolu Üniversitesi tarafından belirtilen takvime göre 11 - 21 Eylül 2018 tarihleri arasında kayıt yaptıramayan adaylardan mazereti bulunanlar 21 Eylül 2018 tarihinde “mazeretli kayıt” yaptırabilecekler.

Anadolu Üniversitesi AÖF İkinci Üniversite kayıt tarihleri
Başvuru ve kayıt işlemlerine ilişkin esaslar neler?
Yükseköğretim kurumlarında örgün, uzaktan eğitim ve açıköğretim sistemi programlarında aynı anda farklı düzeylerde (lisans, ön lisans ve lisansüstü) eğitime devam edilebilmekte ancak, aynı anda iki örgün ön lisans veya iki örgün lisans programında eğitime devam edilememektedir. Ancak;
Örgün/uzaktan eğitim yükseköğretim programlarında kayıtlı öğrenciler ile bu programların mezunlarından,
a) Meslek yüksekokullarında okuyan/mezun olanlar ile örgün lisans programlarından ön lisans diploması alarak ayrılmış olanlar,
b) Lisans programlarında okuyan/mezun olanlar,
c) Anadolu Üniversitesi Açıköğretim sistemine göre öğretim yapan fakültelerden mezun olanlar (halen kayıtlı olanlar başvuru yapamazlar) ve diğer yükseköğretim kurumlarının açıköğretim programlarında okuyan/mezun olanlar;
Herhangi bir yükseköğretim kurumunun lisans programından mezun olan veya okuyan öğrenciler açıköğretim sistemine göre öğretim yapan fakültelerin ön lisans /lisans programlarından birine,
Herhangi bir yükseköğretim kurumunun ön lisans programından mezun olan veya okuyan öğrenciler açıköğretim sistemine göre öğretim yapan Açıköğretim Fakültesinin ön lisans programlarından birine okumakta veya mezun oldukları alanlarda olmamak kaydıyla, sınava girmeden ve örgün/uzaktan öğretimdeki kayıtlarını sildirmeden doğrudan Anadolu Üniversitesine başvurmak suretiyle kayıt yaptırabilirler.
Yukarıdaki koşullarda açık öğretim programlarına kaydolan örgün öğretim öğrencileri veya mezunları, örgün öğretimden açık öğretime ders transferi veya kredi saydırma işlemi yaptıramaz.
Örgün öğretimin herhangi bir programına yerleştirilmiş olan adaylar, yukarıdaki koşullara uymak suretiyle, aynı öğretim yılında kendi alanları dışındaki bir açık öğretim programına kayıt yaptırabilirler.
ÖSYM’nin Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yer alan KKTC’deki üniversitelerde okuyan öğrenciler de yukarıdaki olanaklardan aynen yararlanırlar.
Bir yükseköğretim programından mezun olamadan yükseköğretim programından ilişiği kesilen, herhangi bir örgün yükseköğretim programında kaydı bulunmayan veya açık öğretim programlarında okumakta olanlar yukarıdaki olanaklardan yararlanamazlar.
Açık öğretim programlarının herhangi birinde öğrenci iken okumakta olduğu alan dışındaki örgün öğretim programlarından birine yerleştirilen adayların açık öğretimdeki kayıtları silinmez.
Bir örgün yükseköğretim programında okuyanlar veya bu programlardan mezun olanlardan, açık öğretimin bir programına kayıt yaptıranlar, askerlik işlemleri hariç açık öğretimdeki tüm öğrencilik hizmetlerinden yararlanırlar.
Açık öğretim programlarına kayıt yaptırdıktan sonra örgün öğretimden kaydını sildiren öğrenciler, bu durumlarını belgelendirmek koşuluyla askerlik işlemleri dâhil tüm öğrencilik hizmetlerinden yararlanırlar.
Uyruğundan biri T.C. olup yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olan ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından denklik belgesi alanlar başvurabilirler.

Peki adaylar hangi programlara kayıt yaptırabiliyorlar?
Açıköğretim fakültesi önlisans programları:
Acil Durum ve Afet Yönetimi **
Adalet
Aşçılık
Bankacılık ve Sigortacılık
Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı *
Coğrafi Bilgi Sistemleri
Çağrı Merkezi Hizmetleri
Dış Ticaret
Emlak ve Emlak Yönetimi
Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon **
Ev İdaresi
Fotoğrafçılık ve Kameramanlık
Halkla İlişkiler ve Tanıtım
İlahiyat (Arapça) *****
İlahiyat
İnsan Kaynakları Yönetimi
İşletme Yönetimi
Kültürel Miras ve Turizm
Laborant ve Veteriner Sağlık **
Lojistik
Marka İletişimi
Medya ve İletişim
Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası
Muhasebe ve Vergi Uygulamaları
Özel Güvenlik ve Koruma ****
Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi
Radyo ve Televizyon Programcılığı
Sağlık Kurumları İşletmeciliği
Sosyal Hizmetler
Spor Yönetimi
Tarım
Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik *
Turizm ve Otel İşletmeciliği **
Turizm ve Seyahat Hizmetleri **
Web Tasarımı ve Kodlama
Yaşlı Bakımı
Yerel Yönetimler

Açıköğretim Fakültesi Lisans Programları
Felsefe
Halkla İlişkiler ve Reklamcılık
Sağlık Yönetimi
Sosyoloji
Tarih
Türk Dili ve Edebiyatı
Yönetim Bilişim Sistemleri

İktisat Fakültesi Lisans Programları
Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri
İktisat
Kamu Yönetimi
Maliye
Uluslararası İlişkiler (İngilizce) ******
Uluslararası İlişkiler

İşletme Fakültesi Lisans Programları
Havacılık Yönetimi ****
İşletme (İngilizce) ******
İşletme
Konaklama İşletmeciliği ***
Uluslararasi Ticaret ve Lojistik Yönetimi


İkinci üniversitenin sunduğu avantajlar:
GÜNCEL İÇERİK
eKampüs sisteminde sunulan tüm içerikler, güncel ders kitaplarına göre hazırlanmakta ve sadece dijital içerik(PDF, EPUB, HTML5) olarak sunulmaktadır.. Dolayısıyla yenilenen kitaplara bağlı olarak tüm öğrenme ortamları güncellenmektedir.

MOBİL ORTAM
Anadolu Mobil uygulaması ile öğrencilerimiz yeni eKampüs sisteminin sunulduğu uygulamayı da indirerek sisteme ulaşabilmektedir. Öğrenme ortamlarının hemen hemen tamamı, Anadolu Mobil uygulaması ile açılabilmektedir.

ÜNİTE BAZLI YAPI
Açık ve Uzaktan Öğrenme ortamlarında sistematik çalışmak, başarı ve aynı zamanda kalıcı öğrenme için oldukça önemlidir. Bu nedenle e-öğrenme malzemelerinin çoğu haftalık çalışma düzenine uygun şekilde eKampüs sisteminde sunulmaktadır. Kitaplar tek bir bütün olarak sunulduğu gibi, ünitelere bölünmüş şekilde de verilmektedir. Benzer şekilde ünite anlatım videoları, 1 soru 1 cevap, özetler, yaprak testler, alıştırmalar ve ünite etkinlikleri de bu şekilde sunulmaktadır.

SESLİ KİTAP (MP3 | DAİSY)
Açıköğretim Sistemi içerisinde özellikle engelli öğrencilerimiz için hazırlanan “Sesli Kitap”lar, dinleyerek çalışmaktan keyif alan tüm öğrencilerimiz tarafından da kullanılabilmektedir. Görme engelli öğrencilerimiz için kolay kullanım sağlayan “Daisy” biçimindeki kayıtların yanı sıra, herhangi bir cihazda çalışabilecek MP3 biçimindeki kayıtlar da sunulmaktadır. Sesli kitapların bir kısmı bilgisayar yazılımları ile üretilmekte iken bir çoğu konu uzmanı ve seslendirme sanatçıları ile üretilmektedir.
 
ALIŞTIRMALAR (ÇEVRİMİÇİ)
Her ünite için özel olarak hazırlanmış soru havuzları ile öğrencilerimiz ilgili ünite özelinde kendilerini sınayabilirler. Üniteye yönelik sorularla, isteyen öğrencilerimiz üniteye çalışmadan önce ne kadar bilgi sahibi olduklarını öğrenebilecekleri gibi, ünite sonrasında ne kadar başarılı olduklarını da anlayabileceklerdir. Çoktan seçmeli olarak sunulan alıştırma sonunda, doğru ve yanlış cevaplar gösterilerek 100 üzerinden alınan puan da öğrenilebilir.
 
CANLI DERS
Canlı ders ile öğrencilerimize sesli, görüntülü, eş zamanlı danışmanlık ve konu anlatım hizmeti verilmektedir. Öğrenciler konu anlatımlarını dinleyebilir ve eş zamanlı sorular sorarak dersin öğretim elemanından canlı olarak yanıt alabilirler. Ders hizmeti ile sınav öncesinde soru-cevap dersleri de sunulmaktadır. Eşzamanlı canlı derse katılamayan öğrenciler için derslerin görüntüleri kaydedilerek haftalık olarak yayınlanır.
 
ÜNİTE ANLATIM VİDEOSU
Konu uzmanları tarafından hazırlanan ünite sunumları, daha kolay bir şekilde kullanılabilmesi için video olarak yayınlanmaktadır. Böylece çok daha fazla ortamda, zahmetsizce ünite anlatımları izlenebilir. Konu içeriğine bağlı olarak bu videolar iki ya da üç parça olarak yer almaktadır.
 
ÜNİTE ÖZETİ (PDF) VE SESLİ ÖZET
2016 yılından itibaren üretilmeye başlanan ünite özetleri, PDF biçiminde öğrencilerimizin kullanımına sunulmaktadır. Bu özetler, üniteyi etkili bir şekilde tanıyabilmek için kullanılabileceği gibi, kısıtlı süreye sahip öğrenciler tarafından da okunabilmektedir. Hazırlanan ünite özetleri ile birlikte bu özetlerin seslendirilmiş biçimleri de MP3 olarak sunulmaktadır. İsteyen öğrencilerimiz okuyarak, isteyenler ise dinleyerek ünite özetlerini değerlendirebilir.
 
YAPRAK TEST (PDF)
Yine 2016 yılından itibaren üretilen yaprak testler kolayca yazdırılabilecek PDF biçiminde sunulmaktadır. Ünite bazında çoktan seçmeli sorulardan oluşan yaprak testlerde soruların cevapları da sunulmaktadır. Özellikle basılı ortamlarda test çözme alışkanlığına sahip öğrencilerimiz konuyu pekiştirmek veya durumunu test etmek amaçlı olarak da yaprak testlerden yararlanabilir

DENEME SINAVLARI (ÇEVRİMİÇİ VE PDF)
Ara sınav ve dönem sonu sınav kapsamlarına yönelik olarak hazırlanan deneme sınavları hem çevrimiçi, hem de yazdırılabilir PDF olarak sunulmaktadır. Öğrencilerimiz sınavlardan önce durumlarını görebilmek adına deneme sınavlarını kullanabilirler. Deneme sınavlarının PDF olarak sunulması, basılı olarak çalışmak isteyen öğrencilerimiz için bir seçenektir. Diğer taraftan çevrimiçi ortamda çözülen sınavların sonuç ve dönütleri de sunulmaktadır.

ÇIKMIŞ SINAV SORULARI (PDF)
Çıkmış sınav soruları, derse ait önceki yıllarda yapılmış olan ara sınav, dönem sonu sınavı ve tek ders sınavlarını kapsamaktadır. PDF biçiminde sunulan sorular, cevapları ile birlikte sunulmaktadır. Daha önce farklı bir site üzerinden ders kodu ve oturum kodlarına göre sunulan sorular, her ders altında düzenli bir şekilde yer almaktadır.
 
 
 
Kaynak : Anadolu Gazetesi
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi