AÖF final sınav yerleri açıklandı! AÖF sınav giriş belgesi...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç AÖF final sınav yerleri açıklandı! AÖF sınav giriş belgesi...
A
a

Anadolu Üniversitesi AÖF güz dönemi final sınavları yaklaşırken öğrenciler de sınava girecekleri yeri öğrenmek için AÖF sitesine akın etti. Peki, AÖF sınav giriş belgesi yayılandı mı? 2018 AÖF final sınav yerleri belli oldu mu? İşte AÖF güz dönemi final sınavı hakkında tüm bilgiler haberimizde.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi ( AÖF) güz dönemi final sınavları bu haftasonu yapılacak. 2017-2018 eğitim öğretim yılı ilk dönem final sınavlarına katılacak binlerce öğrenci internet üzerinden "AÖF final sınav yerleri" ve "AÖF sınav giriş belgesi yayınlandı mı" sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki, 2018 AÖF sınav giriş belgesi yayınlandı mı? AÖF final sınav yerleri belli oldu mu? AÖF güz dönemi, final sınavı hakkında merak edilen her şey haberimizde.

AÖF SINAV GİRİŞ BELGESİ! AÖF FİNAL SINAV YERLERİ 2018

Binlerce öğrenci 13-14 Ocak'ta 2017-2018 eğitim dönemi AÖF final sınavına girecek. Sınava katılacak öğrenciler, AÖF sınav giriş belgelerini merak ediyor. Sınava kısa bir süre kala açık öğretim üzerinde okuyan öğrenciler internet üzerinde sorgularını hızlandırdı. 13-14 Ocak'ta uygulanacak olan güz dönemi AÖF final sınavı öncesi sınav yerlerini merak eden öğrenciler için sınav giriş belgesi yayınlandı. AÖF final sınav giriş belgesi AÖF'ün öğrenci girişi sekmesi üzerinden erişime açıldı. Adaylar, sınav giriş belgesini görüntüleyebilmek için AÖF'ün https://www.anadolu.edu.tr/acikogretim internet adresine giriş yapmanız gerekiyor. Daha sonra açıklan pencerede "Sınav İşlemleri" kategorisinin içerisinde yer alan "Sınav Giriş Belgesi" sekmesine tıklayın ve gelen ekranda "Sınav Giriş Belgesi Görüntüle" butonuna tıklayın.

AÖF internet sitesi için tıklayın  

Anadolu Üniversitesi tarafından AÖF sınav giriş yerleri belli olduğu an, haberimizin içeğinde anlık olarak güncellenecektir.

AÖF SINAVINA GİRMEK İÇİN GEREKLİ BELGELER

* Fotoğraflı Sınav Giriş Belgesi

* Fotoğraflı ve Onaylı Kimlik Belgesi

Fotoğraflı, soğuk damgalı ve T.C. Kimlik Numaralı nüfus cüzdanı/Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı/Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti kimlik kartı, süresi g eçerli pasaport, Türk vatandaşlığından izinle ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait mavi kart, yurt dışında yapılan sınavlarda T.C. vatandaşları hariç başka bir ülkenin vatandaşları için o ülkeye ait nüfus cüzdanı niteliğindeki resmi belge bu ama çla kullanılabilir. Bunların dışındaki belgeler (sürücü belgesi, mesleki kimlik kartları vb.) sınava giriş için geçerli kimlik belgesi olarak kabul edilmez. Sınava giriş için gerekli bu iki belgeden biri bile eksi k olsa öğrenci sınava alınmaz.

Sınava giriş için gerekli bu iki belgeden biri bile eksik olsa öğrenci sınava alınmaz.

SINAV SORU VE CEVAPLARI İLE SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Öğrenciler , ilgili dönem veya geçmiş dönemlere ait sınav ların soru ve cevaplarına ekampus.anadolu.edu.tr adresinden T.C. kimlik nu maraları ve şifreleriyle giriş yaparak ulaşabilirler.

Sınav sonuçları, sınav tarihinden itibaren yaklaşık 15 gün içinde açıklanmakta olup öğrencilerin adreslerine ayrıca postalanmamaktadır. Sınav sonuçları aof.anadolu.edu.tr web sayfası öğrenci otomasyonundan öğrenilebilir.

AÖF MAZERET SINAVI YAPILACAK MI?

Sınav giriş belgesinde belirtilen yer ve tarihte sınava girmeyen öğrenciler için başka bir yerde veya zamanda mazeret sınavı açılmaz. Her ne sebeple olursa olsun sınav hakkının saklı tutulması mümkün değildir.

Açıköğretim Fakültesi, 1982 yılında kurulmuş olan ve Uzaktan eğitim metoduyla öğrencilerine hizmet veren, Anadolu üniversitesinin bir fakültesidir. Kendi ikamet ettiği ilde üniversite kazanamayıp farklı illerde okuma imkanı olmayan, hatta örgün olarak üniversite okumaya fırsatı olmayan Türk vatandaşlarının imdadına koşan bir sistemdir Açıköğretim. Tüm Türkiye’de hizmet veren açıköğretim fakültesi, bunun yanı sıra KKTC, Türki Cumhuriyetler ve Batı Avrupa’da da Türk vatandaşlarımıza hizmet sunmaktadır.

AÖF'TEN SINAV ÖNCESİ ÖNEMLİ UYARI

AÖF'ün resmi internet sitesi üzerinden sınav öncesi yapılan duyuruda şu ifadelere yer verildi:

"Sevgili Öğrenci Arkadaşlar,

Sorunsuz bir sınav geçirmeniz için sizlere önemli birkaç hatırlatmamız olacak. Lütfen aşağıda yer alan kuralları dikkate alınız.

Sınavda başarılar dileriz.

Sınava gireceğiniz binayı, sınavdan en geç 1 gün önce görmeniz yararınıza olacaktır.

Sınava girebilmeniz için gerekli olan "Sınav Giriş Belgesi" ve "Fotoğraflı ve Onaylı Kimlik" (Fotoğraflı, soğuk damgalı ve T.C. Kimlik Numaralı nüfus cüzdanı/Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı/Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti kimlik kartı, süresi geçerli pasaport, Türk vatandaşlığından izinle ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait mavi kart) belgelerinizi sınava gitmeden önce mutlaka hazırlayın.

Sınava girebilmeniz için gerekli belgeler dışında, yanınızda kâğıt, kitap, defter, not vb. hiçbir doküman; cep telefonu, bilgisayar, tablet, telsiz, kamera vb. hiç bir iletişim, depolama, kayıt ve veri aktarma cihazı; ruhsatlı veya resmi amaçlı olsa bile silah ve silah yerine geçebilecek hiç bir nesneye izin verilmemektedir.

Sınav saatinden 1 saat önce sınava gireceğiniz binanın kapısında hazır bulunun.

Sınavın ilk 15 dakikası dolduktan sonra, her ne sebeple olursa olsun hiçbir öğrenci sınava alınmamaktadır.

Sınavda yapacağınız işaretlemeler ve yazacağınız yazılar için yanınızda koyu yazan siyah kurşun kalem ve iz bırakmayan silgi bulundurunuz.

Cevap kâğıdı üzerine test grubunuzu (kitapçık türünü) (A, B, C, D) kodlamayı unutmayınız. Test grubunu (kitapçık türünü) (A, B, C, D) kodlamayan veya birden fazla kodlama yapan öğrencilerin sınavları geçersiz sayılacaktır.

Sınavda hesap makinesi kullanabilirsiniz. Ancak, kullanacağınız makinede alfabetik tuş takımı (A, B, C, …) ve program yapılmasına, saklanmasına, çalıştırılmasına imkân veren EXE, STORE, RUN vb. tuşlar bulunmamalıdır. Aksi takdirde sınavınız ne yazık ki geçersiz sayılacaktır.

Resmi kıyafetle (kıtalarından izinli er ve erbaşlar haricinde) sınava giremezsiniz.

Sınav değerlendirilirken doğru cevaplarınızın sayısından yanlış cevaplarınızın sayısının dörtte biri düşülecek ve kalan sayı sınavla ilgili ham puanınız olacaktır. Bu nedenle, hakkında hiçbir fikriniz olmayan soruları boş bırakınız. Ancak, soruda verilen seçeneklerden birkaçını eleyebiliyorsanız kalanlar arasında doğru cevabı kestirmeye çalışmanız yararınıza olabilir."

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi