Anne sütünün babaya da faydası var

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Anne sütünün babaya da faydası var
A
a

Acıbadem Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Mehmet Kuşku, “Anne sütünün sadece anne ve bebeğine değil babaya da faydaları var” dedi.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Emzirme Haftası dolayısıyla ES TV’deki Sağlık Rehberi’ne katılan Kuşku, anne sütünün önemini anlattı. Kuşku, şöyle konuştu: “Bir annenin bebeğine verebileceği en güzel hediye anne sütüdür. Anne sütü öyle bir hediye ki; sadece alana değil veren kişiye de fayda sağlıyor. Anne sütü veren annelerde meme, rahim ve yumurtalık kanserleri daha az gözükmektedir. Yine doğum sonrası kanamalar daha az gözükmekte. Ve kansızlık daha az oluyor. Uzun dönemde ortaya çıkabilecek olan kemik erimelerine karşıda koruyucu etki yapıyor. Anne sütü veren annelerin daha sakin olduğu gözüküyor. Yapılan çalışmalarda anne sütünün sedetif ortaya çıktı. Anne sütü veren kadınlarda kilo verimi çok daha çabuk oluyor.”

Anne sütünün faydalarını sıralayan Kuşku, “Anne sütünün baba üzerine de çok büyük faydası var. Anne sütü alan bebekler daha huzurlu ve mutlu oluyor. Baba ne yapıyor? Gece rahat uyuyor. İkincisi anne sütü alamadığı zaman şimdi bunun hesabını yapmayacağım ama sadece mama ile beslendiği zaman ayda yaklaşık 500-1000 lira arasında bir mama masrafı gidiyor. İkiz veya üçüzü olanlar ‘Hocam TIR’ı getiriyoruz, oradan mamaları indiriyoruz’ diyorlar. Maddi olarak inanılmaz bir faydası var. Dolayısıyla babalar açısından da çok büyük bir fayda sağlıyor” diye konuştu.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi