Anbar'ın utanç yazısı Vali'yi harekete geçirdi

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Anbar'ın utanç yazısı Vali'yi harekete geçirdi
A
a

Vali Çakacak: Sorun bugün çözülecek!..

Sütiş Eskişehir
CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer’in TBMM’ye verdiği soru önergesiyle gündeme gelen Mihalıççık ve Alpu’nun bazı köylerindeki çocukların servis okul şoförleriyle Milli Eğitim Müdürlüğü arasındaki anlaşmazlık nedeniyle okula başlayamamaları meselesine ilişkin Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, Anadolu gazetesi yazarı Arif Anbar’ı aradı ve bilgi verdi.
 
Vali Çakacak, Anbar’a yaptığı açıklamada, konudan yeni haberi olduğunu ifade ederek sorunun çözülebilmesi için ivedilikle harekete geçtiklerini aktardı.
 
MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE TALİMAT VERDİM
Çakacak, şunları söyledi: “Konudan haberdar olur olmaz Milli Eğitim Müdürümüzü derhal Alpu’ya gönderdim. İlgili kaymakamlarımıza da talimat verdim. Milli Eğitim Müdürümüz ve kaymakamlarımız sorunu çözebilmek için görüşüyorlar. Sorun, yönetmelikten kaynaklanmış. Milli Eğitim servis başına 330 TL fiyat belirlemiş. Servisçiler ise 440 TL ödenmesini istemişler. Ancak her ne olursa olsun, bu sorun çözülmeliydi. Çocuklarımız vaktinde okula başlayabilmeliydiler.
 
ÇOCUKLAR BİZİM GELECEĞİMİZ
Zaten Milli Eğitim Müdürümüzle konuşurken, “niye bana zamanında haber vermediniz, niye geç kaldınız, hemen çözerdik” dedim ve “bir daha hangi konu olursa olsun çözülemeyen konulara ilişkin bana bilgi verin ve derhal çözelim” dedim. Bakın onlar bizim çocuklarımız da olabilirdi. Bu çocuklar bizim geleceğimiz. Bu noktada biraz empati yapmak lazım. Merak etmeyin, sorun bugün çözülecek.”


İLGİLİ MAKALELER

Arif Anbar - Utanç!
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Meral bakır 24 Eylül 2018 15:21

Kırkaya giden öğretmen arkadaşlarında ulaşım da servis soforleriyle sorunları var ilginize tsler

0 2 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi