Anayasa Mahkemesi Üyesi Akıncı: “Keşke Anayasa Mahkemesi’Nde Daha Fazla Avukat Bulunsa”

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Anayasa Mahkemesi Üyesi Akıncı: “Keşke Anayasa Mahkemesi’Nde Daha Fazla Avukat Bulunsa”
A
a

Anayasa Mahkemesi Üyesi Celal Mümtaz Akıncı, “Keşke Anayasa Mahkemesi’Nde Daha Fazla Avukat Bulunsa. Anayasa Mahkemesi Üyesi Arkadaşlarımız Da Kürsüden Geliyorlar Ama Avukat Kadar Vatandaşlar Yan Yana Gelemiyorlar Ne Yazık Ki. Dolayısı İle Avukatın Hissettiği Kadar Bunun Izdırabını Hissetmiyorlar” Dedi.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Anayasa Mahkemesi Üyesi Celal Mümtaz Akıncı, “Keşke Anayasa Mahkemesi’nde daha fazla avukat bulunsa. Anayasa Mahkemesi üyesi arkadaşlarımız da kürsüden geliyorlar ama avukat kadar vatandaşlar yan yana gelemiyorlar ne yazık ki. Dolayısı ile avukatın hissettiği kadar bunun ızdırabını hissetmiyorlar” dedi.
Anayasa Mahkemesi Üyesi Celal Mümtaz Akıncı, Afyonkarahisar Barosu’nun gerçekleştirilen olağan genel kurul toplantısına katıldı. Mevcut Başkan Turgay Şahin ile Murat Çelikbaş’ın yarıştığı seçimlerde konuşan Akıncı, Anayasa Mahkemesi üyelerinin daha fazla avukattan oluşması gerektiği isteğini dile getirerek, “Her ne kadar Anayasa Mahkemesi üyesi olup hakim olsam da ben kendimi halen avukat olarak hissediyorum. Bu duygu bende hiç kaybolmadı ve o refleksle hareket ettim görevim sırasında da. Zaman zamanda bunu ifade ettim, ’keşke Anayasa Mahkemesi’nde daha fazla avukat bulunsa’ diye. Niye derseniz, avukatlar vatandaşın yanından gelen meslek mensubu. Vatandaşın ızdırabını şurasında (kalbinde) hisseden meslek mensubu. Diğer yargı mensubu, Anayasa Mahkemesi üyesi arkadaşlarımız da kürsüden geliyorlar ama avukat kadar vatandaşlar yan yana gelemiyorlar ne yazık ki. Dolayısı ile Anayasa Mahkemesi’ne gelen sorunlarda avukatın hissettiği kadar bunun ızdırabını, sorunların oluşturduğu problemleri bir avukat kadar gözlemleyemiyorlar, ben bunu böyle hissediyor ve böyle görüyorum” diye konuştu.
Genel kurulda konuşmaların ardından seçimlere geçilirken, oy verme işleminin saat 17.00’de sona ereceği öğrenildi.
Kaynak : Afyonkarahisar Yerel Haberleri - İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi