Anadolu Üniversitesi kültür sanat faaliyetleri

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Anadolu Üniversitesi kültür sanat faaliyetleri
A
a

Anadolu Üniversitesi, kültür-sanat alanında sürdürdüğü öğrenim faaliyetleri ve bu alanda elde ettiği başarılara her geçen gün bir yenisini ekliyor. Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarının öğretim elemanları da hem başarılı öğrenciler yetiştiriyor hem de alanlarında kazandıkları başarılarla örnek birer sanatçı olmanın gururunu yaşıyor.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Andante Klasik Müzik Dergisi öncülüğünde düzenlenen 7’nci Donizetti Klasik Müzik Ödülleri Töreni’nde 16 kategoride, seçkin sanat ve müzik eleştirmenlerinden oluşan özel bir jürinin belirlediği ve 2016 yılı içerisinde ses getiren sanat etkinliklerine imza atan, Türkiye’yi dünyada başarıyla temsil edenlerle uluslararası düzeydeki seçkin yarışmalardan ödülle dönen sanatçı ve topluluklara Rahmi Koç Müzesi’nde ödülleri takdim edildi. Türkiye’de klasik müzik alanındaki önemli ödül törenlerinden biri sayılan 7’nci Donizetti Klasik Müzik Ödülleri Töreni’nde, Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğretim elemanlarından Prof. Gülen Ege Serter ve Öğr. Gör. Şeniz Aybulus, üyesi oldukları Nemeth Quartet Grupları ile “Yılın Oda Müziği Topluluğu”, Doç. Gökhan Aybulus ise “Yılın Piyanisti” ödülüne layık görüldü.

“Bu başarıları arttırarak devam ettireceğiz”
Söz konusu başarı üzerine, Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Mustafa Kemal Biçerli şu değerlendirmede bulundu:
“Öğretim üyelerimizin elde ettikleri başarılar hepimizi gururlandırıyor. Bu durum hocalarımızın akademik alanda olduğu kadar sanatsal performans anlamında da çok başarılı olduklarının bir işaretidir. Öğretim üyelerimizin Donizetti Klasik Müzik Ödülü gibi saygın bir ödüle layık görülmelerini konservatuvarımızın kalite açısından geldiği noktayı gösteren önemli bir işaret olarak değerlendiriyorum. Bu ödüller, öğrencilerimizin ve hocalarımızın bu yıl kazandıkları çok sayıda ulusal ve uluslararası ödüllerin son halkasını oluşturdu. Bu başarılı ivmeyi önümüzdeki yıllarda da inşallah arttırarak devam ettireceğiz”.

Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı farkı
Türkiye’de bu formatta müzisyenleri bir araya getiren ve motive eden başka bir organizasyonun olmadığını dile getirerek, ödül törenin kendileri için öneminden bahseden Nemeth Quartet Grubu üyesi Prof. Gülen Ege Serter, “Nemeth Quartet ekibi olarak iki kişi Anadolu Üniversitesi’nde, iki kişide Uludağ Üniversitesi’nde görev yapıyoruz. Ancak diğer iki arkadaşımız da yine Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı mezunları. Büyükşehirlere göre bir Anadolu kentinden çıkıp bu kadar göz önünde olup başarı elde edebilmek ve bu dalda ödül alabilmek bizim için çok önemli ” ifadelerini kullandı.

Öğr. Gör. Şeniz Aybulus ise, “İşimiz dolayısıyla yaptığımız konserlerle ismimizi duyurabilmemiz gerekiyor. Bu sebeple aldığımız bu ödül bizim hem yurt içinde hem de yurt dışında vereceğimiz konserler için önemli bir gelişme olacak diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.
Müzisyen olmalarının yanında aynı zamanda geleceğin müzisyenlerini de yetiştirdiklerini belirten Doç. Dr. Gökhan Aybulus, kazandıkları ödüllerin Anadolu Üniversitesi için de büyük bir başarı olduğunun altını çizdi. Aybulus, “Üzerinde uğraşıp, çalıştığımız bir alanın görülüp, değerlendirilmesi bizim için gurur verici bir durum” diyerek, Anadolu Üniversitesi yönetimine kendilerine verdikleri destekten dolayı teşekkürlerini sundu.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi