Anadolu Üniversitesi e-Sertifika Programları'na kayıtlar başladı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Anadolu Üniversitesi e-Sertifika Programları'na kayıtlar başladı
A
a

Anadolu Üniversitesi bünyesinde kişisel gelişim ve kariyerini ilerletmek isteyen bireylere yönelik hazırlanan e-Sertifika Programları'nın 2017 Güz Dönemi kayıtları başladı. Kayıtlar, 2-20 Ekim 2017 tarihleri arasında 'http://esertifika.anadolu.edu.tr' internet adresinden gerçekleştirilecek. 

Sütiş Eskişehir
Anadolu Üniversitesi e-Sertifika Programları, her biri üç ders içeren, eğitim ve öğretimin internet üzerinden, sınavların ise gözetim altında yapıldığı, üç ay süreli programlardan oluşuyor. İlk kez 2007 yılının bahar döneminde başlayan Anadolu Üniversitesi e-Sertifika Programları'nda yılda üç dönem, sürekli eğitim vermek ve güncel akademik içerik sunmak amaçlanıyor. Ayrıca, e-sertifika programları bireylerin mevcut bilgilerini güncelleyen, ilgi alanlarına göre farklı alanlarda eğitim alma olanağı sağlayan esnek bir eğitim programı. Personeli ya da hedef kitlesi coğrafi olarak farklı bölgelerde bulunan kurum ve kuruluşların hizmet-içi eğitimlerini standart ve kaliteli olarak sağlamaları için fırsat oluşturuyor.

Kooperatifçilere yönelik yeni bir program
Anadolu Üniversitesi ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı arasında 21 Mayıs 2015 tarihinde Kooperatifçilik e-Sertifika Programı’nın uygulanmasına ve geliştirilmesine ilişkin iş birliği protokolü imzalandı. Bu iş birliği ile başta gençler olmak üzere kooperatifçilik sektörüne doğrudan veya dolaylı olarak hizmet verenlerin eğitim seviyelerinin arttırılması ve toplumda kooperatifçilik bilincinin oluşturulmasına yönelik eğitim, araştırma ve bilgilendirme çalışmaları amaçlanıyor. Anadolu Üniversitesi tarafından hazırlanan Kooperatifçilik e-Sertifika Programı'yla ekonomik ve sosyal açıdan önemli ve büyük bir güç olan kooperatif işletmelerin yaygınlaştırılması ile mevcut kooperatiflerin daha başarılı bir şekilde faaliyetlerini sürdürebilmesi için kooperatiflerle ilgili eğitim verilmesi ve bu eğitimin sertifikalandırılması da hedeflenenler arasında.

Kooperatifçilik e-Sertifika Programı’nın; kooperatif yönetim, denetim ve tasfiye kurulu üyeleri, kooperatif müdürleri, çalışanları, ortakları, kooperatifçilikle ilgili işlerde çalışan kamu görevlileri, hukukçular, muhasebeciler gibi geniş bir hedef kitleye yönelik katkı sağlaması düşünülüyor. Ayrıca, bu alana merak duyan 18 yaşından büyük herkes programa katılarak eğitim alabiliyor. 2017 Güz Dönemi e-Sertifika Programları'nın sınavları 21 Ocak 2018 tarihinde Türkiye'de 81 ilde ve Almanya/Köln'de online olarak gerçekleştirilecek. Böylece katılımcılar yaşadıkları ilden ayrılmadan, kayıt başvurusu sırasında tercih etmiş oldukları ilde yer alan sınav merkezinde e-Sertifika Programları sınavlarına katılabilecek.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi