Anadolu efsanesi Eskişehirspor eski günlerine dönecek

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Anadolu efsanesi Eskişehirspor eski günlerine dönecek
A
a

Eskişehirspor Teknik Direktörü Fuat Çapa, tesislerde dünkü antrenman öncesi gazetecilere açıklamalarda bulunarak, "İnşallah son 10 günde gördüğümüz sinerjiyi bundan sonraki zamana da yayarız. Anadolu efsanesini tekrar eski günlere döndürmeyi başarırız” dedi

Sütiş Eskişehir
"Eskişehirspor için çok zor bir süreçti"
Eskişehirspor Teknik Direktörü Fuat Çapa Eskişehirspor’da son yaşanan gelişmeler ile ilgili açıklamalarda bulundu. Tesislerde basın mensuplarına konuşan Çapa, transfer tahtasının açılması sürecini değerlendirdi. Çapa, “Çok zor bir süreçti. Bu süreç son altı aydır yaşıyorum. Zor da olsa Eskişehir’i mutlu eden bir sonuca ulaştık. Çok emek sarf edildi. Başkanımız yönetimiz, şehirde söz sahibi olanlar bunları göz ardı etmemek lazım. İnşallah son 10 günde gördüğümüz sinerjiyi bundan sonraki zamana da yayarız. Anadolu efsanesini tekrar eski günlere döndürmeyi başarırız. İnşallah tekrar İstanbul takımlarının korkulu rüyası oluruz” dedi.

“Herkese teşekkür etmek istiyorum”
“Transferi açarken verilen inanılmaz bir emek var” diyen Çapa, “23- 24 avukat, 71 teknik adam ve futbolcu, 83 tane dosya… Bunlarla bire bir gidip görüşmeniz, ikna etmeniz, halinizi anlatmanız gerekiyor. Ben imza veren herkese teşekkür etmek istiyorum. Biz şunu gördük 71 kişinin hiç biri buradan helallik alarak gitmemiş. Bizim şehrimiz misafir perver bir şehir. Biz futbolcu ve teknik adamlarımızı bu şekilde göndermememiz gerekiyordu. Bundan sonraki süreçte bizden ayrılanlarla helalleşerek ayrılalım. Bu bize daha çok yakışır” diye konuştu.

“Gençleri gözardı etmeyeceğiz”
Fuat Çapa, “Gerçekçi olmak lazım. Biz transfer açtık ama Haziran çok uzak görünüyor. Belki bir sonraki Haziran’da çok zor… Bu yapılanmanın doğru yapılması gerekiyor. Bazı kısıtlamalarımız da var. Transfer tahtasını açmak için belirlediğimiz bir bütçe vardı, o bütçenin çok üzerine çıktık. Bu süreçten sonra göz bebeğimiz gençleri göz ardı etmeyeceğiz. Diğer taraftan 6 aydır burada bekleyen arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. O arkadaşlarımız sözleşmelerinde yer alan rakamlarda ciddi oranını sildiler. Bu durum onların buraya ne kadar bağlı olduğunu gösteriyor. Detaylarını başkanımız rakamsal olarak verir” dedi.

“Çok fazla zamanımız yok”
Açıklamalarına “Yeni transferler için olmazsa olmaz mevkilerimiz var” diyerek devam eden Çapa, “Bu süreçte şu an borcumuz olan isimlerden kimleri değerlendirebiliriz onlara bakacağız. Eğer onların içinden alternatif üretemezsek dışarıdan oyuncu alabilmek için imkanlarımız nedir ona bakacağız. Çok fazla da zamanımız yok” ifadelerini kullandı.
 Eski futbolculardan Berkay Dabanlı’nın Eskişehirspor forması giyeceğini belirten Çapa; “Semih Güler gitmemiş olsaydı belki böyle bir tasarrufumuz olmazdı. Böyle bir ortam olunca ilk tercihimiz o olmak zorunda. Berkay Dabanlı bizle birlikte olacak. Berkay Boluspor’da idmanlara katılmış idmanı olan bir arkadaşımız. Kendisi de buraya gelmek istedi. Dosyasından da fedakarlık yaparak geldi. Bizden şans istedi. Umut ederim bize faydalı olur bu süreçte” dedi.

“Avcı dışında Hepsi burada”  
“Sezon başı lisansı çıkmayan isimler arasında Kerim Avcı dışında hepsi şuanda burada” diyen Çapa, “Ben onlara ne kadar çok teşekkür etsem azdır. Bir iki ay maaşı verilmeyen futbolcularda sıkıntı yaşanır futbol dünyasında. Biz bu futbolcu arkadaşlarımız ile böyle bir sorun yaşamadık. Ben bundan dolayı onların emeğine yüreğine teşekkür etmek istiyorum” dedi.

“Bu işin olacağına inandık”
Bir gazetecinin “Geçen hafta lisansı çıkmayan isimler takımla vedalaştı. Onları bugün toparladınız. O süreç nasıl geçti” şeklindeki sorusunu Çapa şu şekilde yanıtladı, “Cuma günü açıkçası bütün umutlarımızı kaybetmiştik. Tekrar bir 31 Ağustos akşamı yaşamak istemiyorduk. Cuma günü akşamı Beşiktaş muhabbeti vardı. Bazı oyunculara talip oldukları yönünde. Bazı kulüplerden telefon almıştık. Bu bizi umutlandırmıştı. Cumartesi günü olay tamamen değişti. Bizi daha çok umutlandıran telefonlar geldi. Pazartesi günü ise bu işin olacağına inandık. Balıkesirspor maçı öncesi futbolcuları tekrar aradım. Bir yerlerle görüşün ama biz bu işi yüzde 99.9 çözeceğiz. Bazı oyuncular başka takımlarla sağlık kontrolünden geçtikten sonra bize geri döndü. 4-5 tane giden, bizim telefonumuzla geri dönen isim oldu.”
Diğer bir gazetecinin, “Cemali Sertel’in Başakşehir’e transferi resmen gerçekleşti mi?” şeklindeki sorusunu Çapa, “Cemali Sertel transferinin detaylarını Başkan Kaan Ay açıklar. Ama bazı şeyleri de gizlemenin bir anlamı yok. Cemali’nin transferi tahtayı açmamızda yüzde yüz etken oldu. Bu bir gerçek” dedi.

“Özlenen tablo bu hafta”
“Özlenen tablo ilk defa bu hafta yaşanacak” diyen Çapa, “Çünkü sezona başlama hedeflerimizi biliyorsunuz. O kadro ile lige başlamış olsaydık daha başka şeyler olurdu. O tabloyu belki iki-üç hafta göremeyeceğiz. O haksızlığı futbolculara yapmayalım. 3-4 hafta sonra o tabloyu göreceğiz. Ligin son 5 haftasına gelince şunu diyeceğiz, “31 Ağustos’ta transfer açılmış olsaydı şu anda başka şeylerin sevincini yaşıyoruz” diye düşüneceğiz. Ben buna eminim” ifadelerini kullandı.

“Teknik direktör olduğumu Hissettim”
“Ben bugün tekrar teknik direktör olduğumu hissettim” diyen Çapa, “Zaman zaman sahaya çıkamadık, zaman zaman değişik yerlere gitmek zorunda kaldık. Bunun yüzünden eleşirildiğimiz de oldu. Ama o ortamlar olmasaydı bugün burada ne siz ne de biz olacaktık. Bunu da kimse unutmasın” dedi.

“Borçtan kurtulmak zorundayız”
Açıklamaların son bölümünde bir gazetecinin hedefleri sorması üzerine Çapa, “Şimdilik ilk hedef bulunduğumuz yerden uzaklaşmak. Bu sezon ligde kalmak ilk önceliğimiz. İkinci hedefimiz kulübün üzerindeki yükü azaltalım. Bu borçtan kurtulmak zorundayız. En önemli hedefimiz bu” şeklinde konuştu.


 
Kaynak : Anadolu Gazetesi
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Aytuğ 31 Ocak 2019 22:30

Adam gibi adam.

0 1 Cevap Yaz
Ahmet KAHRAMAN 31 Ocak 2019 11:40

Teşekkürler Fuat Hoca. Senin maçlarda acı çeken yüzünü gördükçe biz de aynı acıyı yüreğimizde hissettik. Afyonda hazırlık maçından sonra göz göze geldiğimizde bunu yüzünüze söylemek istedim. Fakat söyleyemedim. Adam gibi adamsın. Tekrar teşekkürler.

0 4 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi