×

Yılmaz Büyükerşen'den tepki: Paralar boşa gitti

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Hatboyu Projesi için harcanan paraların ziyan olduğunu söyleyerek “Siyasi inatlaşmanın içerisinde ziyan ettiler” dedi.

Eskişehir'de Hatboyu’nun halka açık, halkın yürüyüş yapacağı çok güzel bir meydan haline getirilebileceğini belirten Büyükerşen, “İki yanında da taşıt yolları olacaktı. Şehrin trafiğine de en az 20 yıl rahatlık getirecek bir meydan olacaktı. Vermediler, inat ettiler. Siyasi amaç güttüler. Sonunda yaptılar. Kendilerine bırakılan proje maalesef Eskişehirlilerin hoşuna gitmediği gibi kullanışlı bir yer de olmadı. Tahrip oldu. Şimdi yeniden yapmaya çalışıyorlar. Biz karışmıyoruz. Bizim mülkümüz diyorlar. Demiryolu altından geçiyor ya, mülkü bizim diyorlar. Öyle bir inatlaşmanın içerisinde maalesef ziyan ettiler orayı. Harcanan paralar da ziyan oldu” dedi. Şehir Hastanesi’ne kadar uzanan tramvay hat çalışmasının da hızla devam ettiğini kaydeden Büyükerşen, “Hava şartları müsaade ettiği ölçüde devam ediyorlar. Sultandere’ye kadar gidecek. Ray döşemeleri bitti, etrafının düzenlenmesi kaldı” açıklamasında bulundu.

PROJE KİMİN PROJESİ?

Afet Riskli Alan ilan edilen 8 mahalle ile ilgili Danıştay’ın yürütmeyi durdurma kararı ile ilgili AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan’a yüklenen Büyükerşen, “Kara mizah diyorum. Neden kara mizah diyorum Çevre Bakanlığı bir yıldan fazla bu projeyi bekletti. Geçenlerde de AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan konuştu. Orada Danıştay’ın verdiği karar için biz haklı çıktık diyor. Kendilerinin de gayret gösterdiği ortaya çıkıyor Danıştay’dan öyle bir karar çıkartmak için. İl Başkanı biz haklıyız diyor. O proje kimin projesidir? O proje külfetini bizim üstlendiğimiz, hükümetin Bakanlar Kurulu kararına bağladığı bir projedir. AKP iktidarının projesidir ama İl Başkanı onun yapılmasıyla biz haklı çıktık diyor. Yani kendi partileri, o dönemdeki AKP Hükümeti, o dönemdeki AKP Başbakanı, o dönemdeki Çevre Bakanı ve o bakanlar kuruluna Sayın Cumhurbaşkanımızın imzası var. Yani o işi yapan kendi iktidarlarının haksız olduğunu iddia eder gibi bir garip halleri var. Onun için kara mizah diyorum” şeklinde konuştu. Büyükerşen bundan sonra da belediye olarak afet riskli alan değil de dönüşüm projesi olarak yeni bir proje gerekliliğinin ortaya çıktığını sözlerine ekledi.