×

Yılmaz Büyükerşen de o açıklamaya imza attı

Koronavirüs ile mücadele kapsamında belediyelerin bağış topladığı banka hesaplarının bloke edilmesinin ardından 11 Büyükşehir Belediye Başkanı ortak bir açıklamaya imza attı.

Eskişehir haberleri...

Koronavirüs ile mücadele kapsamında belediyeler yardıma ihtiyacı olan vatandaşlar için hayırsever vatandaşlardan bağış toplamaya başlamış ardından da bağışların toplandığı banka hesaplarına İçişleri Bakanlığı tarafından bloke koyulmuştu.
11 Büyükşehir Belediye Başkanı, banka hesaplarının yasal olmayan bir şekilde durdurulmasına dair ortak açıklamaya imza attı.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen bu açıklama metnini paylaşarak kendinin de açıklamaya imza attığını duyurdu.

Büyükerşen resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "11 Büyükşehir Belediye Başkanı arkadaşımızla, hayırsever yurttaşlarımızın bağışlarını topladığımız banka hesaplarının yasal olmayan bir şekilde durdurulmasına dair ortak açıklamamız. Küresel salgın felaketine karşı halkımızın yanında olmaya devam edeceğiz!" ifadelerine yer verdi.



Açıklama metninde "Belediyelerin 'bağış' kabul etmesi tamamen yasalken, İçişleri Bakanlığı'nın yıllardır belediyelerce yapılan uygulamayı 'yardım' kapsamına sokarak anlaşılması imkansız bir gerekçeyle engellemesi, hiçbir fayda sağlamayacak, sadece yardım bekleyen vatandaşlarımızın mağduriyetini artıracaktır." denildi.

Ayrıca açıklamada "yardım niyetiyle yola çıktıktan sonra doğabilecek siyasi kârı veya zararı hesaplayabilecek halde hiç değiliz. İnsanların mağduriyeti giderilsin de siyasi kârı kimin olacaksa olsun, o da önemli değil... 11 Belediye Başkanı Başkanı olarak sorumluluğumuzun bilincindeyiz ve bu tartışmalara asla girmek istemiyoruz... Şu kara günlerinde arkalarında devleti görmek isteyen mağdurlara yetişmek bizlerin de üzerine düşen borçtur." ifadelerine yer verildi.

İşte Büyükerşen'in de imza attığı o açıklama metni;