×

Yılmaz Büyükerşen: Ödenek olsaydı yapardık

Sessiz sedasız Şarhöyük Mahallesi’nde Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Cumhuriyet Meydanı’nın altının neden otopark yapılmadığı eleştirilerine cevap veren Başkan Yılmaz Büyükerşen, “Eğer altını otopark yapacağımız bir meydan için gerekli ödenek olsaydı onu yapabilirdik” dedi. 

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'den açıklama... Büyük Park önünde atıl durumda bulunan ve saman pazarı olarak bilinen alan, Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenerek modern bir meydan olarak Eskişehir’e kazandırıldı. Geçtiğimiz günlerde Funda Arar konserine de ev sahipliği yapan Cumhuriyet Meydanı’yla ilgili konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, altının neden otopark yapılmadığına yönelik eleştirilere cevap verdi. Kentin bir meydana ihtiyaç duyduğunun altını çizen Büyükerşen, “Hatırlayın biz mitingleri Sıhhiye Meydanında yapıyorduk. Sıhhiye Meydanı’nda o gün trafik duruyor. Halbuki şimdi bizim meydana getirdiğimiz alanda trafiğe engel olmayacak. Meydanla ilgili bir tek eleştiri var. ‘Altı neden otopark yapılmadı?’ Eğer altını otopark yapacağımız bir meydan için gerekli ödenek olsaydı onu yapabilirdik. 

Düzenlediğimiz meydandaki taşlar da Belediye tarafından üretilen taşlar, parkelerdir. İlerde paramız olduğu zaman veya bir başkası bizden sonra gelenler o taşları alıp bir tarafta toplar, altına otopark yapar, üstüne tekrar o taşları döşer. Üstü yine aynı meydan olur” diye konuştu.