×

Odunpazarı’nın elinden alıp mahvettiler!

Eskişehir- Kütahya yolu üzerinde bulunan Orman Fidanlığı Mesire Alanının bakımsızlığı ve pislik içerisinde olması piknikçilerin tepkisini çekti. 

Odunpazarı Belediyesi’nin elinden alınan ve Orman Bölge Müdürlüğü bünyesinde bulunan Eskişehir- Kütahya yolu üzerinde bulunan Orman Fidanlığı mesire alanı bakımsızlığı vatandaşların tepkisine neden oluyor. Piknik yapmak için piknik alanına giden vatandaşlar karşılaştıkları manzara karşısında rahatsız oluyorlar. Mesire alanının pislik ve çöp içinde olmasından yakınan piknikçiler, Orman Bölge Müdürlüğünden mesire alanına bakım yapılmasını istiyorlar. 

Eskişehir- Kütahya yolu üzerinde bulunan Orman Fidanlığı Mesire Alanı ihaleye çıkmış ve ihale Odunpazarı Belediyesi tarafından kazanılmıştı.  Odunpazarı Belediyesi’nin ihaleyi kazanmasının ardından ihale iptal edilmişti. İhalenin iptal edilmesine Başkan Kazım Kurt şu sözlerle tepki göstermişti: 

“ORMAN FİDANLIĞINI ODUNPAZARINA VERMEMEK İÇİN İHALELERİ İPTAL ETTİLER”  

“AKP, müjde diye Eskişehir’de 6 bin kişilik piknik alanı yapacağını söylüyor. Burası 3 sene önce zaten piknik alanıydı. Kapattıkları yeri tekrar açarak, hizmet yaptıklarını iddia ediyorlar. Yaptık diyemezler, gidin Orman Fidanlığında ağaç kalmadı. Kestiler, orası rezil bir hale geldi, üretimi sıfır. Orman Bölge Müdürlüğü iflas etmiş durumda” dedi. Orman Fidanlığı için açılan ihaleleri Odunpazarı Belediyesi’nin aldığını söyleyen Başkan Kurt, Orman Fidanlığı’nın Odunpazarı Belediyesine verilmemesi için bu ihalelerin iptal edildiğini kaydetti. “Orayı kapattılar, üç sene sonra tekrar açacaklarını söylüyorlar. Orayı birine peşkeş çekeceklerdi, biz orada tezgahı bozduk. Ben Odunpazarı Belediyesi olarak, Odunpazarı Anonim Şirketi olarak, arkadaşlara gidin burayı alın dedim. Belediyeyi ihaleye sokmadılar, ama şirketin girmesine engel olamadılar. Dışarıdan bir firma vardı, onunla yarıştık. O şirket yıllık kirasını 30 bin de bıraktı. Biz daha fazla verdik, bizde kaldı. Böyle olunca o ihaleyi iptal ettiler. 2 ay sonra da yeniden ihale yaptılar. Arkadaşlara, ihaleyi tekrar alın dedim. Yine ihaleyi aldık. Sözleşme imzalayacakken, burada bilimsel çalışmalar yapacağız bu nedenle korunmaya değer ağaçlar olabilir bu nedenle de ihaleyi iptal ediyoruz dediler. İhaleyi iptal ettiler, ağaçları da korumayıp kestiler. Biz orayı alamadık, alsaydık orayı Eskişehir Halkının hizmetine açacaktık.