×

Mustafa Akgören: Eskişehirspor'a gelmek isteyen çok hoca var

Eskişehirspor Başkanı Mustafa Akgören ES TV’de yayınlanan 90+3 Programı’na özel açıklamalarda bulundu. Akgören yeni teknik direktör için çalışmaların sürdüğünü ve tecrübeli bir hocanın takımın başına geçeceğini söyledi.

Eskişehirspor haberleri

1 puanla dönmeyi bekliyorduk
90+3 programına açıklamada bulunan Akgören, “Çok sıkıntılı süreçten geçiyoruz. Ankaraspor maçından kesinlikle galibiyetle ayrılacağımızı düşündüğümüz maçtan mağlubiyetle ayrıldık. Bu maçta beraberlik dahi düşünmüyorduk. Arkasından Adanaspor ile ortada olan bir maç oynadık o maçın hakkı beraberlikti. Altay maçından en azından 1 puanla döneriz diye düşünmüştük” dedi.

Revizyona gitmiştik
Eksiklerin fazla olduğunu söyleyen Akgören, “Alperen ve Ekrem geri döndü. Kendilerini oynatmak için onları hazırlıyoruz. Alperen henüz değil ancak mecburen oynadı o mevkide sakatlar vardı. Alimi’nin covid testinden pozitif çıktı. Hamed’i de tedbir amaçlı İzmir’e götürmedik. Bu ikisi Altay maçında oynasaydı Alperen oynamayacaktı. Eksiklerimiz fazlaydı. Geçtiğimiz sezonun son 6 maçında biliyorsunuz kadroda büyük bir değişiklik yapmıştık. 6 tane as oyuncuyu oynatmamıştık. Bu maçlarda önümüzdeki sezonun kadrosunu oluşturmak için kadroda revizyona gitmiştik” dedi.

İyi çıkış yakalamıştık
“Mustafa hoca benim çok eskiden beri dostumdur” diyen Akgören, “Hocamızın kişiliğine karakterine ve futbol bilgisine kefil olduğum için arkasında durdum. Onun gelişiyle çok iyi bir çıkış yakalamıştık. Sadece Adana Demirspor maçı hariç diğer maçlarda dişe diş bir mücadele sergileyen ve teslim olmamıştık. Bu sene ise yepyeni bir başlangıç yapmak istedik” dedi.

Arkasında durabilirdik
Altay mağlubiyetinin kabul edilemez olduğunu söyleyen Akgören, “6-0’lık bir mağlubiyet olmasaydı hocamızın arkasında durabilirdik. Bizim gelecek planlarımız arasında hocamızla ayrılışımız yoktu. Ama alınan hezimet ne bizim ne taraftarımızın kaldırabileceği bir sonuç değil. Ben 15 sene önceki Denizlispor hezimetleri hazmedemiyorum. Bu mağlubiyeti ise hiç hazmedemeyeceğim. Hocamızın ne gelişinde ne de gidişinde para konuşulmadı” dedi.

Gelmek isteyen çok var
“Eskişehirspor’a acilen bir hoca bulmak zorundayız” diyen Akgören şunları söyledi; “Hoca konusunda yeni bir yol haritası çizebiliriz. 1 sezonda 2-3 takım çalıştıran bir hoca istemiyoruz. Biz istikrardan yanayız. Hoca seçmemiz biraz zaman alacak gibi görünüyor. 8-10 tane hoca Eskişehirspor’a gelmek istiyor. İnce eleyip sık dokuyacağız. Eskişehirspor’a yakışan birisini bulacağız.”

Tecrübeden yana olacaklar
Daha tecrübeli bir antrenörle çalışacaklarını söyleyen Akgören, “50 tane hoca yazdık listeye bunların arasında 2 tane Eskişehirli hoca var. Bunların birisini eledik. Biz genç başarıya aç bir hoca hakkımızı Mustafa Özer ile kullandık. Şimdiki hakkımızı ise daha tecrübeli bir hocadan yana kullanacağız. Ümraniye maçına yeni hocamızı yetiştirmek istiyoruz” dedi.

Destek gelirse bu iş olur
Hiçbir destek göremediklerini söyleyen Akgören, “Bende istiyorum Eskişehirspor’un çok iyi yerlere gelmesini. Hükümetten, siyasilerden, belediyelerden destek gelir Eskişehirspor’un kurtuluş mücadelesi 3-5 yıldan 3-5 güne düşer. Bu çok zor değil ama maddi imkansızlıkları bize ve hayatın gerçekleri bizi uzun vadeye plan yapmaya zorluyor. Biz gelir gelmez hayal satmadık camiayı havaya sokmadık” şeklinde konuştu.