×

Mustafa Akgören: Bu karar yanlış!

Eskişehirspor Başkanı Mustafa Akgören liglerin 12 Haziran’da başlama kararının ardından açıklamada bulundu. Akgören bu kararın yanlış olduğunu söyledi.

Eskişehirspor haberleri

Göz önüne almak lazım
TFF Sağlık Kurulu tarafından yeni tip Koronavirüs (Covid-19) pandemisi nedeniyle ertelenen liglerin tamamlanması ihtimaline yönelik "Futbola Dönüş Öneri Protokolü" hazırlandığını aktaran Başkan Mustafa Akgören, “Bu protokolde tesis, güvenlik, soyunma odaları, antrenman sahaları, fitnes, medikal alanlar, malzeme odaları, yemek alanları, ortak alanlar, konaklama alanları, sahada grup antrenmanları, müsabaka öncesi ve anında alınacak tedbirlerle ilgili detaylar var. Tabi ki bunlar uygulayabileceğimiz konular, fakat aile ortamları, dışarıda görüştükleri arkadaşları, tesislere gidiş ve gelişteki ulaşım ve daha birçok konuda alınması gereken tedbirler var. Tüm bunları aksatmadan sürdürebilmek zor bir süreç olacak. Pozitif bir vaka halinde ise oluşacak psikolojik bozukluğu da göz önüne almak lazım. Ülkenin içinde bulunduğu bu şartlarda, liglerin tamamlanması düşüncesi bana göre çok yanlış” dedi.

Test için yardım isteyecekler
Mustafa Akgören başkanlığındaki Eskişehirspor yönetimi, takıma Kovid-19 testi yapılması için, Vali Özdemir Çakacak’tan yardım isteyecek. Kulüpte, teknik kadro, futbolcular, tesis çalışanları için Kovid-19 testi yaptırmak isteyen yönetim, sponsor hastanenin test yapmaması nedeniyle, Şehir Hastanesi’ne başvurmaya hazırlanıyor. Konuyla ilgili bilgi veren Başkan Mustafa Akgören, “Şu an ki duruma göre 11 Mayıs tarihinde takım tesislerde toplanacak. Fakat toplanma öncesi teknik kadro, futbolcular, tesis, stadyum görevlilerinin hatta yönetim kurulu üyelerinin Kovid-19 testinden geçmesi gerekiyor. Sponsorluğumuzu yapan Özel Ümit Hastanesi test yapamadığı için, Şehir Hastanesine başvurmamız gerekiyor. Bu konuda yardımcı olması için sayın Valimiz Özdemir Çakacak’tan yardım isteyeceğiz” ifadelerini kullandı.