×

Mesut Hoşcan ve Halil Ünal can derdine düştü!

Eskişehirspor’da Olağanüstü Genel Kurulu öncesi, başkan adayının çıkmaması ve kayyuma kalma ihtimalini düşünen eski iki başkan Mesut Hoşcan ve Halil Ünal'ın, geriye dönük 10 yıllık borçların üzerlerine kalmaması için ortak liste çıkarmak istedikleri iddia ediliyor.

Eskişehirspor’da yarın yapılacak Olağanüstü Genel Kurul öncesi, iki eski başkanın can derdine düştüğü iddia ediliyor. Kulübün kapanması halinde tüm borçların 10 yıllık geçmiş başkan ve yönetimlerin üzerine kalma ihtimalini düşünmek bile istemeyen iki eski başkan Mesut Hoşcan ve Halil Ünal'ın, ortak liste çıkarmak için yoğun bir çalışma içine girdiği ve ortak bir başkan adayı bulmak için uğraştığı iddiaları şehirde dolaşıyor.

10 YILDA DEV BORÇ

2008 yılında eski Başkan Nebi Hatipoğlu döneminde borçsuz olarak devredilen kulüpte, 6 yıl Halil Ünal, 3 yıl ise Mesut Hoşcan başkanlık yapmış ve kulüp bu süre içinde 198 milyon lira borç bataklığına sokulmuştu. 

SİNAN ÖZEÇOĞLU DİRENEMEDİ

Bu sezon öncesi ise enkazı kaldırmak için göreve gelen Başkan Sinan Özeçoğlu, 4 aylık süre içinde 17 milyon lira yönetimiyle birlikte cebinden para harcamış, FİFA, TFF, Piyasa borçları karşısında destek bulamadığı için görevi bırakma kararı almıştı.

Tarihinin en kötü günlerini yaşayan ve başkan bulamadığı için kapanma noktasına gelen kulüpte, borçların üzerlerine kalma riskini göze almak istemeyen iki eski başkanın, genel kurula kadar bir yönetim listesi oluşturup, oluşturamayacağı ise merak ediliyor.

ÇOĞUNLUK SAĞLANACAK MI?

Diğer taraftan 22 Kasım Çarşamba günü, yani yarın saat 17.30’da Anadolu Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde yapılması planlanan Olağanüstü Genel Kurulda, iki eski başkan ağırlıklı delegeler yüzünden, yeterli çoğunluğun sağlanmayacağı ve genel kurulun 29 Kasım’a kalacağı da iddia ediliyor.