×

Kalabak Suyunda sıkıntı mı var?

Eskişehir Sucular Odası Başkanı Gazi Kaya, Eskişehir’de su sıkıntısı olmadığını söyledi. Yakın dönemde suya zam yapılmayacağını da belirten Kaya, vatandaşları stok yapmamaları konusunda uyardı

Eskişehir Sucular Odası Başkanı Gazi Kaya, su ve su dağıtımıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Koronavirüsün su satışlarını olumlu yönde etkilediğini söyleyen Kaya, “Koronavirüs sebebiyle vatandaş eve kapandığından dolayı su satışlarımızda ciddi artışlar oldu. Koronavirüs sonrası da normal suyumuzu satıyoruz” dedi. Virüs sonrası vatandaşların su stokladıklarını belirten Kaya, “Bizim Haziran ve Temmuz aylarındaki satış ortalamalarımız 340-350 civarında. Fakat stoklama yapıldıktan sonra 320 su satan arkadaşımız geldi. Ben 500 tane su aldım ama mahallenin yarısında bitti dedi. Böyle olunca da haliyle bir sıkıntı yaşadık. Yoksa bize şu anda istediğimiz su veriliyor. Şu anda sıkıntımız da yok. Bakkallara vermiyorduk, şu anda bakkallara, marketlere de su vermeye başladık. Normalleşme var, sıkıntı yaşamıyoruz” diye konuştu.

SUYA ZAM YOK
Vatandaşlara seslenen Kaya, “Sıkıntılı olan mahalleler varsa, Sucular Odasını arayabilirler. Oraya günlük sucu gönderebilirim. Ben görevimin başındayım. İki tane alan bir tane alsın. Gün aşırı gittiğimiz kenar mahallelerde iki tane alan dört tane alıyor. Normal sularını alsınlar. Stoklamaya gidilmesin” ifadelerini kullandı. Öte yandan suya yakın zamanda zam gelmeyeceğini söyleyen Kaya, “Su için yakın zamanda zam düşünülmüyor. Gerek biz gerek yetkililerle görüşüldüğünde kısa zamanlı zam düşünülmüyor. Ama ilerleyen zamanlarda ne olur onu ben şu an bilmiyorum. Ama yakın bir zamanda zam gündemde yok” dedi.