×

Kalabak Suyuna ihanet!

Eskişehir'de Olağanüstü ESKİ Genel Kurulu’nda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, kentte dolaşan giydirilmiş araçlarla ilgili, “Bu Eskişehirlilere ve Kalabak Suyuna ihanetti” dedi

Eskişehir haberi: Eskişehir'de önceki gün Olağanüstü ESKİ Genel Kurulu’nda, Kalabak Suyu andıran kirli bir damacana fotoğrafı ve çeşitli sloganlarla giydirilmiş araç konusu gündeme geldi. Başkan Büyükerşen, “Belediyeye karşı halkı tahrik edebilecek, rakiplerin ekmeğine yağ sürecek, piyasaya Kalabak’ın yerine girmek isteyecek, sloganlarla donatılmış hatta damacanaların içine kanalizasyon suyu doldurularak fotoğraf çekilmiş şehirde dolaştırılıyor. Başkan uyuyor musun dediler. Nerede dedik. Dede Korkut Parkı’nın önünde duruyor dediler. Halk da orada toplanmış. Kalktım gittim. Gördüğüm manzara akıllara durgunluk verecek bir şey. Plakası kapanmış ama unutulmuş; arkadaki plaka ışık geldiği için 26 AK 004. Kimin bu araba dedik. Trafik de geldi o sıra. Görüldü ki maalesef şehrimizdeki bir partinin il başkanına tahsis edilen ve ilçelere falan gidip geldiği araba. Birisi de dün yakalandı yine başka bir yerde” ifadelerini kullandı. 

AKLIM BUNU BİR TÜRLÜ KABUL ETMEDİ
“Arabaya baktığımızda üzerindeki içi kanalizasyon renginde sıvı olan damacana fotoğrafları ve halkı galeyana getirmeyi amaçlayan sloganların olduğu siyah minibüslerin plakalarının siyah folyo ile kapatılmasına rağmen arka plakasının 26 AK 004 yazdığı görülüyordu” diyen Başkan Büyükerşen, “Bu taşıtın ve diğerlerinin bir siyasi partinin il başkanlığına ait olduğu anlaşılınca il başkanlığının kendi şehrinin markası olan Kalabak Suyunu böylesine kötüleyen bir anlayışın ancak Kalabak Su piyasasını ele geçirmek isteyen su şirketlerine destek verdiği açıktı ve benim aklım bunu bir türlü kabul etmedi. Bu Eskişehirlilere ve Kalabak Suyuna ihanetti. Bu durum karşısında doğrusunu isterseniz, pandemiye yani Koronaya tutulan bazı hastalarda, insanın zihni melekelerini sekteye uğratıp, akıl ve mantık ilişkisini zaafa uğratacak bir yan etkisi mi oldu? Diye düşünmekten kendimi alamadım” şeklinde konuştu. Büyükerşen: “Ilıca Barajı suyunun engellenmesi yetmiyormuş gibi onu baraj göletinden Eskişehir’deki depolarımıza getirecek borular için 2018 yılı sonunda 2019 bütçesine koyarak meclise getirdik. Mecliste AKP olarak sizler çoğunluktaydınız ve çoğunluğunuzla ödeneği bütçeden çıkardınız. Bu Eskişehir tarihine yazıldı.”

ESEFLE KINIYORUM!
Günlerdir minibüslerin şehri gezdiğini vurgulayan Başkan Büyükerşen, “Bütün şehri geziyormuş zaten günlerce. Benim resmim nedeniyle, o üç tane yerel gazetede çıktı. Onun dışında başka bir yerde de çıkmadı. Bu böyle. Ama bu beni fevkalade üzdü. Bir ara düşündüm dedim ki ya il kongreleri var, adaylık meseleleri falan bundan yararlanmak için mi yapıldı falan ama yapılacak şey değildi. Rakiplerin ekmeğine yağ süren bir hareketti. Bu akıl, mantıki vicdan, izan bunların ötesinde. Düşünemediler. Esefle kınıyorum” dedi.