×

Hüseyin Baradan çekilin aradan

Hoca ile arasına girenlere böyle seslendi; Hüseyin Baradan çekilin aradan.

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, “Hoca benim için çok saygıdeğer bir insandır. Her zaman söylerim ben Hoca’nın önünden geçmem. Hiçbir zaman ona bir saygısızlığım olmamıştır, olmaz da” dedi.

Ataç, ES TV’de Murat Taşkın ve Cihan Yıldırım’ın sorularını yanıtladı. Ataç, Pazar günü yapılan İnci Çayırlı konserini Yılmaz Büyükerşen ile birlikte izlediğini belirterek, “Benim için her şeyden önce Yılmaz Hoca’nın katılması çok önemliydi. Hakikaten haberimde yoktu. Onun geldiğini duyunca çok mutlu oldum. Beraber izledik konseri. Hoca’nın yıllardır bildiğim bir tutkusu vardır; Türk sanat Müziği... Çok sever... Türk Sanat Müziğini bir uzman derecesinde bilir. İnci Çayırlı ile eski dostlukları var rektörlük döneminden kalan bir dostluk” dedi.

Ataç, şöyle devam etti: “Hoca benim için çok saygıdeğer bir insandır. Her zaman söylerim ben Hoca’nın önünden geçmem. Hiçbir zaman ona bir saygısızlığım olmamıştır, olmaz da. Bizim hoca ile konuşacak çok şeyimiz var. Çok konumuz var... Ben Hoca’yı 62 yıllarından bilirim. Ben çocuktum, Hoca delikanlıydı. Kumla Kızılay kampı vardı. Çadırlı kamptı. O günlerden bu günlere Hoca’yı çok yakinen bilirim. Biz onunla belediye başkanlığında tanışmadık ki. Çok eski... Daha sonra benim büyüğüm abim onun asistanı oldu, iki dönem rektörlük yaptı. Benim oda başkanlığımda bizim kutlama gecelerimize katılırdı. Çok anımız var Hoca ile.”

Ataç, “Hoca ve Ataç tartıştığında araya girmeyin” uyarıları yapıldığının hatırlatılması üzerine “Eskiden Türk filmlerinde bir laf vardı. Hüseyin Baradan çekilin aradan” dedi. Ataç, “Hüseyin Baradan’ların sayısı bu aralar hayli fazla” denildiğinde “Tümen tümen” cevabını verdi.