×

Halil Ünal canlı yayında konuştu

Eskişehirspor Kulüp Başkanı Halil Ünal canlı yayında konuştu...



Eskişehirspor Kulüp Başkanı Halil Ünal, Yılmaz Büyükerşen’i istifaya davet etti. Ünal, “Bu kulübü Yılmaz hoca bu hale getirdi. Hocamız istifa etsin, Eskişehirspor Süper Lig’e çıkar. Ağızında küfürlerle geziyor. Bunu kınıyorum! Eskiden sokakta rahat rahat dolaşıyordu ama artık dolaşamayacak. Es Es için kılı kıpırdamıyor” dedi.

4 oyuncu ile anlaştık
Futbol ailesinden gelen borçların kapatılması için ya imza verilecek ya da para verip kapatılması gerekiyor. Transferde 4 oyuncu ile anlaştık. 20 tane genç oyuncuya lisans çıkarttık. Fuat Çapa ve teknik ekibine lisans çıkarttık. Ligimizin ilk maçı Giresunspor maçına lisans yetiştiremedik. Şampiyonluk için yaptığımız 13 transfere ne yazık ki lisanslarını tescil ettiremedik. Malaga takımından Cenk Gönen’i kiraladık. Stoper Murat Akça ve Fatih Aksoy ile nişanlıyız. Paolu Henrique ile anlaştık. Bu isimler bizden haber bekliyor.

Hala uğraşıyoruz
“Elimizdeki kadroyla bu ligde kalmamız çok zor görünüyor. Çok iyi çalıştık çok iyi hazırlandık ama bu kadroyu sahaya süremedik. Hala uğraşıyoruz. Eskişehirspor Kulübü’nün kapanmaması için göreve geldik. Takımı kapatmadık, puanını sildirmedik ve takımı geçen sezon kümede bıraktık. 6 tane oyuncudan puan silme cezası kesinleşmişti. Toplam 42 puan silme cezası gelecekti.”

Tehlikeyi ortadan kaldırdık
Panatinaykos kulübünden kurtulduk. Sissoko’dan 6 puan silme cezası geliyordu. Bu arkadaşımıza 115 bin Euro ödedik ve kendisini transfer ettik. Henri Bienvenü’den 6 puan silme cezası gelecekti 94 bin euroyu yapılandırdık ve puan silme cezası ihtimalini ortadan kaldırdık. Federico’dan 6 puan silme tehlikesini de ortadan kaldırdık. Kulach’ta 154 bin dolar borç vardı. 100 bin dolar ödendi kalanı ise yapılandırıldı. 30 puan silme cezasını ortadan kaldırdık.

Emre kabul etmiyor
Toko ve Ben Nassim Khalifa ile görüşme halindeyiz. Onlardan da gelecek puan silme tehlikesini ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Emre Güral 274 bin Euro ile görüştük 273 bin Euro getirseniz kabul etmem diyor. Okriyasvili ise ‘İmza atarım yeter ki takım sahaya çıksın’ diyor. Böyle durumlarda söz konusu… Yeni transferlerimizle görüştük Balıkesirspor maçına kadar sabır istedik.

Kılını kıpırdatmıyor
“Asıl destek görmek istediğimiz Büyükşehir Belediyesi’nden randevu dahi alamadık. Biz bugüne kadar Yılmaz hocamızdan hiçbir şahsi istediğimiz olmadı. Yaşının ve profesör olduğu için laflı sözler ediyor ama Eskişehirspor için kılını kıpırdatmıyor. Taraftarımıza üç ayyaş, iki hapçı, 11 kıllı bacak diye sözleri çok derinden üzüyor. Hocamız son zamanlarda ne dediğini bilmiyor, ağızında küfürlerle geziyor. Bunu kınıyorum! Bu aralar sağlığı iyi değil galiba.

Borçsuz almadım
“Biz dilenci değiliz. Kulübü bu hale siz getirdiniz Yılmaz hoca! Anemon Otel’de toplantı yaptık. Süper Lig’deydik. ‘Mesut Hoşcan illa kalsın’ dediniz. Hocam ‘Bu takım küme düşer’ dedik. Borçsuz kulüp aldı diyor Yılmaz Hoca. Ben kimseden borçsuz kulüp almadım. 2008 yılında kulübü 6 milyon dolar borçla aldım. Avrupa maçlarına takımı götürdüğümüz zaman Yılmaz hocamızda geliyordu. Ama Göztepe ile oynadığımız maça gelmediniz.”

Oyuncunun hesabına geçti
Yılmaz hoca, ‘Ben para verdim yöneticilerin cebine gitti diyor.’ Kendisinin yanına o zamanki yönetici arkadaşım Özgür Fetih Demirdaş ile gittim. Şampiyonluğa oynadığımız zaman Henri Bienvenü’den yazı geldi ve 6 puan silinme cezası geldi. Bu borca biraz katkı sağlayın dedik. 600 bin liralık ESKİ’den reklam aldık. Kendisinden aldığımız parada Bienvenü’nün hesabına geçmiştir. ESKİ ve Büyükşehir Belediyesi o reklamını hala stadyumda tutmuş ve para ödememiştir. Ama artık bu reklamı kaldıracağız.

Şirketlerini inceletmeyi biliriz
“Yaşını da göz önünde bulundurup istifaya davet ediyorum. Hocamız iftira ediyor. Ondan önce açık tribünün üstünü kapatacağız dedi kapatmadı. Biz cebinizden para istemiyoruz. Siz önce verdiğiniz sözleri tutun. Bugün Eskişehirspor kapansın sevdasındasınız. O profesör, onun yandaşları çok ama bizimde Allah’ımız var. Bizde Büyükşehir Belediyesi’nin şirketlerini inceletmeyi biliriz.
İstifa ederse çıkarız
“Bugün Yılmaz hocam istifa davetimi kabul ederse Eskişehirspor Süper Lig’e çıkar. Şehrin önünü açılır, kavgalar biter. Mart ayında aday falan olmasın. Biz artık Yılmaz hocayı istemiyoruz. Ona artık oy vermeyeceğiz. Eskiden bu sokaklarda rahat rahat geziyordu artık gezemeyecek. Eskişehirspor’u aşağılayan bir belediye başkanı istemiyoruz. Bende oy verdim ona ama artık vermeyeceğim.”

Tüm şehri davet ediyorum
“Tüm şehri göreve davet ediyorum. Cuma akşamına kadar tüm seçilmişleri. Hocam artık son demlerindedir. Vermiş olduğu hiçbir cevabı cevapsız bırakmayacağım.  Nabi Hocamız verdiği desteğin ardından bana teşekkür etme bile diyor. İşte böyle siyasetçiler lazım bize. Kavga, gürültü yapanı istemiyoruz. Basket takımı kapanıyor, büyükşehir belediye başkanından açıklama yok.”