×

Eskişehirspor yönetimine büyük iş düşüyor

Eskişehirspor hakkında yazılar yazan Rıdvan Aras özellikle transfer yasağı hakkında önemli açıklamada bulundu. Aras, bu süreçte yönetime çok büyük bir görevin düştüğünü belirtti

Eskişehirspor'un transfer yasağının kalkması mümkün
Aras yazdığı yazıda şu ifadelere yer verdi; “Malum olduğu üzere Boffin’den kaynaklı iki dönem transfer yasağımız var. Mevzuatta açık bir düzenleme olmaması sebebiyle görüşler muhtelif. Genel kanı, kesinleşmiş yasağın artık geri dönüşünün olmadığı yönünde. Boffin yahut temsilcisi ile yapılacak bir protokolün, yine Boffin veya Avukatı tarafından FİFA’ya iletilmesi durumunda transfer yasağının kalkması mümkün.

Gerçekçi yaklaşım
“Akılda olan projelerin, öncülük edecek bir büyüğün, örneğin, futbola yatkınlığı olduğu bilinen Valimize sunulması yoluyla gerçeğe dönüşmesi, benim de katıldığım 1. Ligde tutunmanın, burada direnç noktası oluşturmanın gerekliliği temelindeki gerçekçi yaklaşıma hizmet edecektir. Ligde tutunmak ve belli bir süre içerisinde sağlıklı bir yapıyla yükselişe geçmek oldukça gerçekçi bir yaklaşım.”

Daha fazla mesuliyet yükledi
“TFF’nin kararı imkan yarattığı kadar, yönetime her zamankinden fazla mesuliyet yüklemektedir. Kanaatimizce, yönetimin çok boyutlu sorunun çözümü için gerektiğinde her sorunlu alan için gerektiğinde ayrı ayrı komite oluşturarak sorunların birbiriyle uyumlu olarak çözümü için hareket etmesi uygun olacaktır. Ancak, süreçler hakkında spekülasyonlara en kısa zamanda son vermek için kapsamlı bir basın açıklaması yapması gereklidir.”