×

Eskişehirspor yönetimi derin bir nefes aldı!

Mustafa Akgören başkanlığındaki Eskişehirspor yönetimi, hafta boyunca FIFA’daki Pinto ve Kulach dosyasıyla boğuştu. Dün Pinto’ya ikinci taksit ödemesini yapan yönetim, Kulach’ın alacağını ise 4 Eylül’e erteletti. Bu sayede derin bir nefes alan yönetimi, Eylül ayında yine aynı dosyalar bekliyor.

Eskişehirspor haberleri

Pinto’ya ödeme yapıldı
Siyah-Kırmızılı kulübün yakasını son 4 sezondur kapısına dayanan puan silme ve küme düşürme cezalı dosyalar bırakmıyor Zor durumda kalan yönetim, arka arkaya ödeme günü gelen iki dosyayı çözmek için tüm imkanlarını seferber etti. Önceki gün 35 Bin Dolar ödeme yapılması gereken Kulach dosyasını, gerekli görüşmeleri yaparak 4 Eylül tarihine öteleyen yönetimin, küme düşürme talebi ile kapıya dayanan Pinto dosyasına ise 50 Bin Euro ikinci taksit ödemesini yaptı.

Şampiyonluk kadar önemli
FIFA’da yer alan 25 dosyanın her birinin ayrı bir sorun olduğunu ifade eden Başkan Mustafa Akgören, 6 buçuk milyon euro tutan tüm bu dosyaların, kapatılmasın imkansız olduğunu belirterek, “Bizim için kapatılan her FİFA dosyası, şampiyonluk kadar önemli. Bugün içinde bulunduğumuz şartlarda dosya kapatma imkanımız yok fakat bulduğumuz her kuruşu, bu dosyalara harcıyoruz” şeklinde konuştu. Es Es’i ayrıca Ruud Boffin, David Odonkor, Cristian Tanase gibi dosyalar da tehdit ediyor.