×

Eskişehirspor'un "kurtuluş" maçı!

3. Lig’de yaşam mücadelesi veren Eskişehirspor bugün sezonun en kritik mücadelesine çıkacak. Siyah Kırmızılı ekip ezeli rakibi Karşıyaka ile karşı karşıya gelecek. Mücadele saat 19.00’da başlayacak. 

6 haftada sadece 1 puanı bulunan Eskişehirspor ligin sonunda yer alıyor. Umutları azalan Siyah Kırmızılı ekip bugün olmak ya da olmamak maçına çıkacak. Kırmızı Şimşekler, tam 14 yıl sonra ezeli rakibi Karşıyaka ile karşı karşıya gelecek. Es Es bu maçtan alacağı galibiyetle hem bu sezonun ilk galibiyetini hem de lige tutunma adına yeni bir fitili ateşlemeyi hedefliyor. 
 
SON ŞANS OLARAK GÖRÜYORLAR
Eskişehirspor yönetimi 12 Ekim Çarşamba günü tesislerde önemli bir basın toplantısı düzenleyerek sessizliğini bozmuştu. Başkan Mehmet Şimşek yaptığı açıklamada, “Karşıyaka maçı dönüm noktası. Yönetim olarak da, futbol olarak da dönüm noktası… Son bir şans olarak maça taraftarımızın gelmelerini bizi desteklemelerini istiyoruz. Herkesin orada olmasını istiyoruz” dedi. Eskişehirspor-Karşıyaka maçı bu akşam saat 19.00’da başlayacak.
 
 
TARAFTAR MAÇA HAZIR
Eskişehirspor taraftarı bu akşam 19.00’da oynanacak Karşıyaka maçını iple çekiyor. Ligdeki kötü başlangıca rağmen her maçta takımının yanında olan taraftarlar, ezeli rakip Karşıyaka maçında tribündeki gücünü bir kez daha göstermek istiyor. Maç biletleri geçtiğimiz gün satışa çıkmıştı. Maraton tribünü 25 TL, Vip tribünü ise 50 TL’den satılıyor. Hem bilet gişelerinden hem de Passolig’in sitesinden biletler temin ediliyor. 90 dakika takıma destek verecek olan taraftar bu akşamki önemli maçta takımdan hem iyi bir mücadele hem de galibiyet bekliyor.

SİYAH GİYİNEREK GELECEKLER
Tribün kültürüne sahip taraftar gruplarından biri olan Karşıyaka Çarşı grubu, Eskişehirspor-Karşıyaka maçında anlamlı bir harekete imza atacak. Taraftarlar maça siyah giyinerek gelecek. Nedenini ise şu sözlerle ifade ettiler, “Transfer yasağı olan kulüplerin halinden en iyi biz anlarız. Eskişehir, Bursa gibi büyük camiaların durumuna dikkat çekmek için Eskişehir’e siyah giyinerek gidiyoruz.”

DÜDÜK HAYMANA’DA OLACAK

Eskişehirspor-Karşıyaka için yapılan ilk açıklamada Trabzon Bölgesi Hakemi Murat Kasap’ın yöneteceği belirtilmişti. Son Edirnespor maçında hakemden canı yanan Siyah-Kırmızılılar kritik Karşıyaka maçına Trabzon Bölgesi hakemi atamasına büyük tepki gösterdi. TFF ve MHK’ye yapılan bu tepki sonrası hakem değişti. Trabzon Bölgesi Hakemi Murat Kasap’ın yerine bu akşamki maçta Kayseri Bölgesi Hakemi Ramazan Haymana maçı yönetecek. Haymana’nı yardımcıları Selçuk Gökgöz ve Yakup Keçeci olacak. Maçın 4’üncü hakemi ise Giray Şaylan.