×

Eskişehirspor'u vuran peşinat krizi oldu

Eskişehirspor 28 Ocak’ta kaldırmaya çok yaklaştığı transfer yasağını son anda kaldırmayı başaramadı. Olayın perde arkasında takıma gelecek yeni transferlere verilecek peşinatın ödenememesi ve 5 dosyada işlerin çıkmaza girmesinden kaynakladığı öğrenildi

Eskişehirspor cephesi 27 Ocak akşamı transfer yasağını kaldırmaya çok yaklaşmıştı. Özellikle transfer yasağını kaldırmak için büyük bir uğraş veren Erkan Zengin’in takıma getireceği transferlerin yanı sıra yönetime 3 milyonluk bir destek vereceği iddia edildi. Bilal’in transferinden gelecek 3 milyon liralık kaynakla toplam 6 milyonluk ücretle Es Es 5 dosyada mutlu sona ulaşması bekleniyordu.

Sorunlar bitmedi
Daha sonra Erkan Zengin, son anda transfer edilecek 8 oyuncuya ödenek peşinatları sorduğu ileri sürüldü. Başkan Mustafa Akgören ile Erkan Zengin arasında yaşanan sorunlar nedeniyle transfer yasağının çıkmaza girdiği iddia edildi. Yönetimin bu tutumu karşısında sinirlenen Erkan’ın daha sonra Tuzlaspor’a imza atması işe çıkmaza soktuğu ileri sürüldü. Eskişehirspor çok yaklaştığı transfer yasağını kaldırma süreci Trabzonspor, Konyaspor ve iki futbolcunun da pürüz çıkarması nedeniyle olumsuz sonuçlandı.