×

Eskişehirspor şampiyonluğa oynar

Eskişehirspor Teknik Direktörü Mustafa Özer küme düşmenin kaldırılmasının ardından açıklamada bulundu. Özer, “Bu Eskişehirspor için milat. Tüm şehir birlik olup transfer yasağını kaldırmak için uğraşmalıyız. Transfer yasağını kaldırırsak şampiyonluğa oynarız” dedi.

Eskişehirspor haberleri

Bu bir milat
Radyospor’a konuşan Özer şunları söyledi; “Alınan karara gerçekten çok sevindik. 2020 yılında tüm talihsizlikler bizi bulmuşken, alınan bu karar ilaç gibi geldi. Ben geride kalan sezonda verilen görevleri en iyi şekilde yapan tüm futbolcularımla gurur duyuyorum. Alınan bu karar Eskişehirspor için bir milat oldu. Eskişehirspor için her şey şimdi başlıyor. Başta sayın valimiz olmak üzere, kentin önde gelenlerini, siyasilerini, oda başkanlarını, kısacası herkesi göreve çağırıyoruz. Eskişehirspor artık küllerinden doğuyor diyebiliriz. Tünelin ucundaki ışık gözüktü.

Transferi açmamız gerekiyor
“Kulübün FIFA dosyaları nedeniyle transfer yasağı var. Eskişehirspor yönetiminin bu yasağı kaldırabilmek adına çalışmalarının olduğunu biliyorum. Eskişehir kentinin desteğine çok fazla ihtiyacımız var. Eğer biz transferi açarsak şampiyonluğa oynarız. Transferi bir an önce açmamız gerekiyor. Elimizde çok yetenekli ve potansiyelli bir kadro var. Bu yetenekli isimleri, şampiyonluk kovalamış tecrübeli oyuncularla harmanlamamız gerekiyor. 12-13 transfere ihtiyacımız var. Eskişehir’de müthiş bir taraftar potansiyeli var. Eskişehirspor taraftarları kesinlikle Süper Lig’de olmayı hak ediyor.”

Kolay bir iş değil
“Bildiğim kadarıyla 230 milyon TL borcumuz var. Transferi açmak hiç kolay bir iş değil. Alacaklılardan imza toplamak kolay değil. FIFA’daki dosyaları çözebilmek kolay değil. Ama bu yönetim yapamazsa inanın bana kimse yapamaz. Yöneticilerimiz inanılmaz fedakarlıklar yaparak takımı ayakta tutuyorlar.”

6-7 oyuncuya teklifler var
“Transfer yasağının kaldırılması konusunda kulübün önemli bir paraya ihtiyacı var. Transfer tahtası açılmazsa kadromuzun en az yüzde 80’inin elimizde tutmamız gerekiyor.  Mehmet Özcan’ın alacakları ödendi. Şu an Eskişehirspor’un futbolcusu. Galatasaray’ın istediği yazılıp çiziliyor. Transferimiz açılmazsa kalmasını isterim. Oyuncularımıza gelen teklifleri yöneticilerimiz değerlendiriyor. Bildiğim kadarıyla 6-7 oyuncumuz için çeşitli takımlardan teklifler var” dedi.