×

Eskişehirspor kapanmaya doğru...

Eskişehirspor 11 Haziran’da tarihin en önemli kongresini yapmaya çalışacak. 2. Lig’e düşen, transfer yasağı, puan silme cezaları ve kadronun dağılması tehlikeleriyle karşı karşıya kalan Es Es için şehirde yaprak kımıldamıyor. Göz bebeğimiz yine sahipsiz bırakılıyor

Eskişehir sessizliğe büründü
Eskişehirspor’da 4 Haziran’da yapılması planlanan Olağan Mali Genel Kurul ve Olağanüstü Seçimli Genel Kurul çoğunluk sağlanamaması nedeniyle ertelenmişti. Ertelenen kongreye sadece 596 delegen sadece 67 kişi katılmış ve bu tepkilere neden olmuştu. 4 gün geride kalırken, şehirde sessizlik yaşanıyor. Ne şehrin ileri gelenleri nede Eskişehirspor camiasının önde gelenlerinin sessizliği taraftarı çileden çıkartıyor.

3. Lig kaçınılmaz olur
Kulübün acilen çözülmesi gereken sorunları var. Bunların en başında sözleşmesi sona eren 12 oyuncunun takımda kalıp kalmayacağı. Kongreyi bekleyen oyuncular başkan adayı çıkmaması halinde kulüpten ayrılacak. Bir diğer sorun ise transfer yasağı. Es Es’in 2. Lig’de transfer yasağını kaldırıp ya ligde tutunması ya da 1. Lig’e çıkması gerekiyor. Yoksa bu kadroyla Eskişehirspor için 3. Lig’e düşmek kaçınılmaz olacak.

Eskişehirspor kapanıyor!
Bir diğer çözülmesi gereken sorunlardan birisi ise FIFA’daki dosyalar. Puan silme, transfer yasağı ve küme düşürme cezaları ile karşı karşıya kalan kulübün bu dosyalara çözüm bulması gerekiyor. Ancak yönetim için talip olan isimlerin çıkmaması Eskişehirspor’u uçurumun eşine getirmiş durumda. 11 Haziran’da eğer güvenilir ve güçlü bir yönetim çıkmazsa şehrin gözbebeği kapanma eşiğine gidecek.