×

Eskişehirspor için ya kayyum ya da...

ES TV’de yayınlanan ve Gazeteci Arif Anbar’ın hazırlayıp sunduğu Uyan Eskişehir’de önemli açıklamalarda bulunan Eskişehirspor Kurucu Üyesi ve eski Başkanı Aydın Begiter, Mustafa Akgören ve ekibinin kulübü kurtaramayacağını savunarak kurtuluş için iki çözüm önerisi sundu. Begiter, bu önerileri, ‘kayyum ya da yeni takım’ olarak belirtti.

Eskişehirspor haberleri

Eskişehirspor’un kurtuluşu için 100 milyon TL’ye ihtiyaç duyulduğuna vurgu yapan Aydın Begiter, takımın amatör kümeye doğru hızla düştüğünü söyleyerek şu ifadeleri kullandı: “Bugünkü yönetimin yapacağı bir şey yok. Yani Mustafa’lar filan genç çocuklar, tribünden gelme çocuklar. Gayet de iyi niyetliler ama bir kere kendilerinin eti budu ne? Ve şunu net olarak söyleyebilirim ki bende dahil kimse tek başına maddi bakımdan Eskişehirspor’u kurtaramaz. Şu an Eskişehirspor’un kurtulması için en az 100 milyon TL civarında para lazım. Belki akıllı bir siyasetle bu rakam daha aşağı rakamlara da çözülebilir. Çünkü yıllardır insanlar paralarını alamıyorlar, anlaşma yapılabilir. Yani kısacası Mustafa’ların ellerinden bir şey gelmez, canla başla çalışıyorlar ama yapabilecekleri bu kadar. Dolayısıyla da Eskişehirspor’u kurtaramazlar. Zaten şu anda 2’nci lige düşmüş durumdayız. Ondan sonra 3’üncü lig var. Sonra amatör küme var. Bir de küme düşürme cezaları filan var, her an amatör kümeye kadar düşebiliriz.”


YILBAŞINDAN SONRA VALİ İLE GÖRÜŞECEK
Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız’ın kulüple ilgili projelerinin olduğunu duyduğunu ifade eden Begiter, “Sayın Vali’miz olaya el koysun” diyerek “Bu durumdan kurtulmanın çaresi var, iki şekilde kurtulabiliriz. Mesela yeni valimiz Erol Ayyıldız’ın projeleri olduğunu duydum, zaten Göztepe’yi de onlar kurtarmıştı. Oradan biraz antrenmanlı sayın valimiz. Valimizle de bir görüşmek istiyorum yılbaşından sonra. Ya böyle Mustafa’ların da üzerinde daha akıllı karma bir yönetimle beraber bu borçların ödenmesi mümkün olursa evvela sayın valimizin bir kayyum ataması gerekir. Kayyum vasıtasıyla alacaklılarla filan pazarlıklar yapılabilir. Ve vali beyin aklında olduğu söylenen projelerle para temin edilebilirse Eskişehirspor kurtulabilir. Veyahut başka bir para babası çıkması lazım. Ama piyasa da parası olup da kötü niyetli insanlar da var, onlara da dikkat etmek lazım. Mesela birinin takımı alması, süper lige çıkarması ve sonrasında Eskişehirspor’u Katar’a satması gibi endişeler var” ifadelerini kullandı. 

ESKİŞEHİRSPOR’UN DEVAMI ‘ESKİŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ’ OLUR MU?
İkinci kurtuluş reçetesinin Anadolu Üniversitesi’nden geçtiğini savunan Aydın Begiter, “Üzülerek söylüyorum Eskişehirspor’u düştü kabul edeceğiz” dedi. Begiter, şöyle devam etti: “Şu anki vaziyet odur. Düşmüş bir Eskişehirspor vardır. Yani çok geçmeden de amatör ligdedir. Bakın bunu üzülerek söylüyorum, 10 tane kurucudan biriyim ben. Bu kulüp benim üçüncü evladım. 63’te oğlum doğdu, 64’te kızım doğdu, 65’te Eskişehirspor’u kurduk. Yani bizim ailenin evladı gibidir Eskişehirspor. Öyle de olsa, acı da olsa gerçekleri söylemek lazım. Bu borçlar ödenemeyecek durumda olduğuna göre müflis bir tüccar davranışı yapılacak. Eskişehirspor için de ‘ben bittim arkadaş’ şeklinde bir formül uygulayacağız. Bununla beraber Anadolu Üniversitesi’yle anlaşılacak. Şimdiki futbolcuları üniversitenin takımın alacağız. Rektör Fuat Erdal, zannediyorum bu konuda yardımcı olacaktır. Şimdi kurallara göre Eskişehirspor diye bir takım kuramıyoruz tekrar. Ne denir? ‘Eskişehir Futbol Kulübü’ denebilir. Ve böylelikle kısa zamanda Süper Lig’e çıkarız. Benzer bir yöntemi Gaziantep uygulamıştı ve şimdi neredeyse şampiyonluğa oynuyor. Bu da Eskişehirspor’un kurtuluşu için ikinci çözüm. Başka bir çare de yok. Diğer türlü Eskişehirspor’un ismi gider, unutulur.”