×

Eskişehirspor’da yönetim “devam” diyor!

Eskişehirspor yönetimi Cengiz Seçsev ile birlikte dördüncü teknik adamla yollarını ayırmış oldu. Es Es’i Akgören döneminde; Coşkun Demirbakan, Mustafa Özer, İlhan Var ve son olarak Cengiz Seçsev çalıştırdı. Ayrılıkların ana konusunda ise sportif başarısızlık vardı.

Eskişehirspor’da 2019-20 sezonunun ilk yarısında 24 Kasım 2019’da göreve gelen Mustafa Akgören ve yönetimi, bir buçuk yılı geride bırakmaya hazırlanıyor. Takım bu süre zarfında bulunduğu ligden ikinci kez düşüyor. Akgören yönetiminde takım 55 maça çıkarken, sadece 7 galibiyet elde etti. 13 kez berabere kalan Es Es, sahadan tam 35 kez mağlup ayrıldı. 43 gol atan takım kalesinde 118 gol gördü. Önümüzdeki sezon 2. Lig’de mücadele edecek olan Eskişehirspor’da Akgören ve yönetimi devam etmeyi planlıyor
 
Demirbakan’ın ardından Özer
Mustafa Akgören ve yönetimi Osman Taş’ın göreve getirdiği Coşkun Demirbakan ile 4 maç sonra yolları ayırdı. Demirbakan 4 maçta 1 galibiyet, 1 beraberlik elde ederken sahadan 2 kez mağlup ayrıldı. Akgören, 17’nci haftada takımın başına Mustafa Özer’i getirdi. Özer takımın başındaki ilk 5 maçta 3 galibiyet, 2 beraberlik elde etse de aynı başarıyı sürdüremedi. Yönetim 2020-21 sezonuna Mustafa Özer ile başlasa da 3’üncü hafta oynanan ve 6-0 sona eren Altay maçı sonrası görevine son verdi.

Bu tercih çok eleştirildi
Mustafa Özer’i ayrılığının ardından, sadece yardımcı antrenörlük tecrübesi olan İlhan Var takımın başına getirildi. Bu tercih camiada çok eleştirilse de Var takımın başında 16 maça çıktı. Ligde kazanamayan Var, kupada iki galibiyet elde etti. 2020-21 sezonunun 17’nci hafta maçı sonrası İlhan Var ile yollar ayrıldı.

Asıl hedef 2. Lig’di
İlhan Var ile yollarını ayıran ardından devre arasında transfer tahtasını da açamayan yönetim, küme düşmesine kesin gözüyle bakılan takımın başına Eskişehirli Cengiz Seçsev’i getirdi. Seçsev ile asıl hedef önümüzdeki sezon mücadele edilecek 2. Lig’di. Bu süreçte bir yıl sonra ligdeki galibiyet hasreti sona erse de 11 maçın 9’unu kaybedip kalesinde 39 gol gören bir takım vardı. Yönetim sportif başarısızlığı neden göstererek Seçsev’i de gönderdi.