×

Eskişehirspor'da Yılmaz Vural’a tepkinin nedeni

Ligde kalmaya çalışan Eskişehirspor, teknik direktör Yılmaz Vural ile anlaştı. Bazı taraftarların Vural’a tepkisi var. Bunun nedenlerini araştırdık...

Haber - Yorum: Cihan Yıldırım

Eskişehirspor ile Yılmaz Vural’ın yolları ilk kez 23 yıl önce kesişti. 94-95 sezonunda 1. Lig’e (Süper Lig) çıkma mücadelesi veren ESES, play-off’a kaldı. Candan Dumanlı ile yolları ayıran ESES, Vural ile anlaştı. Vural, Konya’daki maçlarda takımın başındaydı...

Eskişehirspor, üç maçın ardından 1. Lig’e yükseldi. Vural ile yola devam edildi. Vural ‘tek yetkili’ olarak transfer yaptı. Vural, Galatasaray’dan ‘yaşı ilerlemiş’ beş futbolcu aldı. O sezon 20’şi aşkın transfer yaptı. ESES, Fenerbahçe ile birlikte transfere en çok para harcayan takım oldu.



İlk yarının ortalarında Zafer Tüzün ile kavga eden Vural, gol kralı olan Tüzün’ü kadro dışı bıraktı. Kimileri bu kavga için ‘ESES için kötü günlerin başlangıcı’ diyor.

İlk yarı bitmeden Vural ile yollar ayrıldı. Güvenç Kurtar geldi ama ESES’i kurtaramadı! O sezon ligden düştük. Sonra kendimize gelmemiz yıllar sürdü...

Vural ile yıllarca karşılaşmadık. Vural, 2008’deki Türkiye Kupası maçında Antalya’nın başındaydı. ESES taraftarı “Konya'da şov yaptığını, komisyonlar aldığını, ESES’imi sattığını, unutmadık Yılmaz Vural“ tezahüratıyla Vural’a tepki gösterdi.



Vural, geçen yılki play-off finalinde de Göztepe’nin hocasıydı. Maç sonunda ‘sevinçten’ attığı takla hala taraftarın tepkisini çekiyor. Vural, 11 Şubat’ta Giresun Teknik Direktörü olarak Eskişehir’e geldi. Taraftar ‘Takla atsana Yılmaz Vural’ tezahüratıyla tepkisini dile getirmişti.

Eskişehirspor ile Vural’ın yolları bir kez daha kesişti. Çok önemli beş haftada takımın başında taraftarın pek içine sinmeyen Yılmaz Vural var.

Allah sonumuzu hayretsin...