×

Eskişehirspor’da yaprak dökümü: İkna olmuyorlar!

Eskişehirspor’da kadro dağılmaya devam ediyor. Sözleşmesi sona eren 12 oyuncudan 9’u yeni kulüplerine imza attı. Kalan 3 oyuncu ise ikna edilmeye çalışılıyor.

Eskişehirspor yaprak dökümü devam ediyor. Siyah Kırmızılı ekipte 31 Mayıs 2021 tarihinde sözleşmesi sona eren 12 futbolcudan 9’u takımdan ayrılarak başka kulüplere imza attı. Kalan 4 oyuncuyu ise yönetim ikna etmeye çalışıyor. Kırmızı Şimşeklerde ayrıca sözleşmesi sona eren Sezgin Coşkun, Onur Bayramoğlu, Tolga Yakut gibi isimler ikna edilerek Es Es’te kalmıştı.

2. ve 3. Lig’e gidiyorlar
Eskişehirspor yönetimi geçmiş dönemlerde yaşanan ve futbolcularda yaşanan bıkkın nedeniyle sözleşmesi sona eren futbolcuları bir türlü ikna edemiyor. Furgan Polat, Alperen Kocabaş, Mehmet Özcan gibi isimlerin gidişine ‘Dur’ diyemeyen yönetimi en fazla yaralayan ayrıntı ise oyuncuların 2. Lig ve 3. Lig ekiplerine imza atması oluyor. Peşinat nedeniyle teklifleri cazip bulan futbolcular maddi olarak kafalarının rahat olmasını tercih ediyor.

Furgan Polat Ankaraspor’da
Eskişehirspor’un altyapısından yetişen ve son 3 yıldır takımın vazgeçilmez futbolcusu olan Furgan Polat, yuvadan uçtu. Sözleşmesi sona ermesinin ardından orta saha oyuncusu Es Es’e geri dönmeye sıcak bakmamıştı. Furgan, Es Es gibi geçtiğimiz sezon 2. Lig’e düşen Ankaraspor’a transfer oldu.

Mehmet Özcan Bandırma’da
Eskişehirspor’da gösterdiği başarılı performansla adı zaman zaman Avrupa takımlarıyla da anılan Mehmet Özcan sürpriz bir transfere imza attı. Orta saha oyuncusu 1. Lig ekiplerinden Bandırmaspor’a imza attı. Galatasaray, Trabzonspor, Kasımpaşa gibi birçok Süper Lig ekibinin radarında olan Mehmet artık Bandırmaspor’un başarısı için ter dökecek.

Karşıyaka ile anlaştı
Eskişehirspor’dan ayrılan son futbolcu ise Alperen Kocabaş oldu. Altyapıdan yetişen ve A takıma kadar yükselen Alperen, sözleşmesini uzatmadı. 3. Lig’te mücadele eden Karşıyaka’ya transfer olan Alperen’in bu tercihi herkesi şaşırttı. Eskişehirspor formasıyla 48 maça çıkan Alperen Kocabaş 1 kez de gol sevinci yaşamıştı. 23 yaşındaki oyuncu geçtiğimiz sezon sadece 10 maçta forma giymişti.

Alperen Kocabaş: Karşıyaka
Talha Erdoğan: Boluspor
Bedirhan Altunbaş: Manisaspor
İbrahim Halil: Sarıyer
Furgan Polat: Ankaraspor
Mehmet Özcan: Bandırmaspor
Ebrar Aydın: Nevşehirspor
Emir Yıldız: Adıyamanspor
Mevlüt Çelik: Kocaelispor
Erdal Akdari: Takım yok
Furkan Balaban: Takım yok
Melih Ağa: Takım yok