×

Eskişehirspor'da merak edilen görüşme! Akgören ve Özeçoğlu...

Eskişehirspor Başkanı Mustafa Akgören ile eski başkan Sinan Özeçoğlu arasındaki görüşme Eskişehir gündemini uzun süre meşgul etmişti. Akgören bu konuyu açıkladı

Eskişehirspor Kulüp Başkanı Mustafa Akgören, eski Başkan Sinan Özeçoğlu ile aralarındaki görüşmeyi ilk kez anlattı. Bu görüşmenin Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt’un makamında gerçekleştiğini ve bugüne kadar detaylarının kamuoyu ile paylaşılmadığını belirten Akgören, “Belediye başkanımız Kazım Kurt’un odasında buluştuk. Dediler ki ‘Biz bu kulübün borçlarını ödemek istiyoruz. Bu kulübü kurtarmak istiyoruz. 50 milyon TL bütçe ayırdık.’ 50 milyon TL bizim bulma şansımız olmayan ama bulmak için çabaladığımız bir para. Ama biz bulamayız. Siz bu parayı bulup ayırdıysanız hayırlı olsun hemen gelin kulübü size teslim edelim dedim.
 
3 buçuk milyon TL istedik
“FIFA ve TFF ile görüşebilmek ve futbolcularla kulüp adına pazarlık edebilmek adına avukatlarımıza kulüpten vekalet, yetki belgesi istiyoruz. Bunu verir misiniz dediler?” Bende Memnuniyetle veririz dedik. Ben dedim ki Sinan başkan memnuniyetle kulübü verelim ama bu kulüpten benim, yönetici arkadaşlarımın ve bize güvenerek bu kulübe mal veren esnafın yaklaşık 3 Milyon 500 Bin TL alacakları var. Ben senden bunu isterim dedim.”
 
Özeçoğlu’nun ödemesini istedim
“Sinan başkan dedi ki ‘Ben o parayı veremem. Herkesin bu kulüpten alacağı var, siz de bekleyeceksiniz.’ Aynı günde öyle bir şey denk gelmişti ki biz o gün Pinto’ya 50 bin Euro ödeme yapmak zorundaydık. Aynı gün Kulach’a da ödeme yapacaktık. Biz dedik hem size kulübü vereceğiz, hem borçlarımızı bekleyeceğiz hem de yenilerini ödeyeceğiz. O zaman madem kulübü size veriyoruz gelin bunları siz ödeyin ciddiyetinizi anlayalım” dedim. Sinan başkan ise “Ben şu an daha yönetime gelmedim. Yönetimi alacağım da daha belli değil, para ödemem. Ama siz Pinto ve Kulach’ın parasını ödeyin sadece ben göreve gelirsem iki aylık size çek veririm bu ödemeler için ” dedi.
 
Olacağını duyunca biz de sevindik
“Kazım Başkan da araya girdi ‘Mustafa alacaklarınızı şimdi ısrar etmeyin bekleyeceksiniz’ dedi. Tamam dedim ve vekaleti istedikleri şekilde verdik. Sadece bir düzeltme yaptık, vekaletname sınırsız bir süre içindi 25 gün ya da 1 ay için vekaleti verdik. Yüzde 25 ile birçok futbolcu ile anlaştıklarını bu işin olacağını söylediler. Biz de sevindik kendi arkadaşlarımıza da söyledik kulübü veriyoruz dedik.”
 
Bir daha geri dönüş olmadı
Bir gün Kazım Başkan bana telefon açtı. Dedi ki bu arkadaşlar her şeyi çözmüşler, bir tek sizin oyuncularınız vermiyormuş onlarla sıkıntı varmış dedi. Kazım abi dedim söyle arkadaşlara eğer bizim futbolcular Sezgin, Kıvanç ve Hürriyet’ten bahsediyorlar, bir de Bora İmadoğlu’nun temsilciliğini yaptığı futbolcular, yüzlerce dosyayı çözdüler sorun bu isimlere kaldıysa gelin onları ben halledeceğim dedim.
Fakat bu görüşmelerden bir sonuç çıkmadı. Bir daha bir araya gelinmedi. Bu işin olmadığını, olmayacağı gibi şeyler söylendi konu kendiliğinden kapandı.”
 

Teşekkürler ESGAZ

“ESGAZ firmasına teşekkür ediyorum. Hem loca alarak destek veriyorlar hem doğal gaz alımlarında destek veriyorlar. Ne problemimiz olursa işimizi görüyorlar. Zorlu Enerji ile 1 ıbuçuk milyon TL’lik anlaşma yaptık. Eski ödenmemiş şeyler vardı. Adamlar gelip elektriği kesse haklılar. 1 buçuk milyonu ödeyin açalım deseler nereden bulacağız? Reklam anlaşmaları ile çözdük. Desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. 10 yere gidiyoruz 3 yerden çözümle ayrılıyoruz 7 yerden nasihat ile ayrılıyoruz. Ankara’ya gittim elimiz boş döndük. Ama en azından denedik. Ya tutarsa diye deniyorum. “
 
İmza vermeye geldiler
“Sene başında da dosyası olanlarla görüştük. Burada hiç sorun çıkartmadan yarısı imza verecek. Hatta kendileri teklif ediyorlar. Geçmiş dönemlerde en çok sorunu çıkartan arkadaşımız geldi, ilk imzayı ben vereceğim dedi. Kaleci Sinan kardeşimiz. Tesislere gelerek ilk imzayı vereceğini söyledi, bizim adımıza da 7-8 arkadaşını aradı. Onlardan da çoğundan pozitif cevap aldı. Hürriyet görüşüyor, yöneticilerimiz görüşüyor. Yüzde 50’sinde devre arasında sorun çıkmayacak. Ama geri kalanlarda sıkıntı var.”