×

Eskişehirspor'da kriz bitmiyor! Bir ihtar daha...

Eskişehirspor'dan alacağı bulunan Sebastian Pinto kulübe bir ihtar daha yolladı. Sezon başında kulübün 6 puanını sildiren Şilili futbolcu, son olarak Es Es'in küme düşürülmesi için ihtarda bulundu.

Eskişehirspor haberleri...

Es Es 2 sene önce Pinto yüzünden transfer yasağı almıştı. 2019-2020 yılında ise Pinto yüzünden kulübün 6 puanı silindi. Pinto şimdi ise küme düşürme yetkisine sahip.

İhtar yolladı
Eskişehirspor'da Sebastian Pinto krizi bitmek bilmiyor. 2016 yılında Mesut Hoşcan döneminde transfer edilen Şilili futbolcuya ödeme yapılmaması yüzünden, Eskişehirspor iki sezon önce transfer yasağı almıştı. Pinto dosyası yüzünden Kırmızı Şimşekler, 2019-2020 sezonunda ise -6 puan cezası aldı. Maddi dar boğazda olan Pinto'ya ödeme yapılmaması yüzünden Şilili futbolcunun bundan sonraki cezası ise küme düşürme olacak.

3. Lig tehlikesi
Küme düşürme hakkını eline alan Sebastian Pinto'nun, Eskişehirspor Kulübüne geçtiğimiz günlerde ihtar yolladığı öğrenildi. Yani Şilili futbolcuya ödeme yapılmazsa Eskişehirspor küme düşürülecek. Es Es şu an için ligde kalma umutlarını mucizelere bıraktı. Kulüp bu sezon küme düşerse ve Pinto'nun küme düşme cezası 2020-2021 sezonunda uygulanırsa, ne yazık ki Siyah Kırmızılı kulüp 3. Lig'e düşecek.

Yönetim itiraz edecek
Eskişehirspor yönetiminin ise şu an için eli kolu bağlanmış durumda. Pinto'dan gelen ihtarla sarsılan yönetim, 500 bin Euroluk ödemeyi nasıl yapacağını kara kara düşünüyor. Geçtiğimiz ay yönetim kampanya başlatmış ancak son günlerde yaşanan koronavirüs yüzünden bu kampanya ikinci planda kalmıştı. Es Es yönetimi Sebastian Pinto'dan gelen ihtara şu an için sadece itiraz edecek.