×

Eskişehirspor'da kritik 8 dosyanın bedeli 20 milyon lira!

Eskişehirspor'un ligde kalması gittikçe zorlaşırken, transfer yasağının kaldırılması için 20 milyon gerekiyor. Maddi anlamda hiçbir geliri olmayan kulübün bu sıkıntıyı nasıl aşacağı bilinmiyor

Eskişehirspor haberi: Eskişehirspor'un ligde kalması gittikçe zorlaşırken, transfer yasağının kaldırılması için 20 milyon gerekiyor. Maddi anlamda hiçbir geliri olmayan kulübün bu sıkıntıyı nasıl aşacağı bilinmiyor

5 Ocak’ta dönem başlıyor
Camia transfer yasağının kaldırılıp kaldırmayacağını merakla beklerken Başkan Mustafa Akgören, gerçekleri bir kez daha açıkladı. FIFA’dan gelen 8 transfer yasaklı dosya olduğunu belirten yönetim bu sorunları halletmek için büyük bir çaba içine girmiş durumda. 2020-2021 sezonu 2. Transfer ve Tescil Dönemi 5 Ocak 2021 tarihinde başlayıp 1 Şubat 2021 tarihinde sona erecek.

Söz veremiyoruz
Başkan Mustafa Akgören bu konu hakkında ise karamsar konuştu. Akgören, “Elbette ki transferi açmak için elimizden geleni yapacağız.  Bunlar ödenmeden transfer açılamaz. Kimse kusura bakmasın. Bizden fazla kimse transferin açılmasını isteyemez. Bu arkadaşlarla temas kurduk. Orta yolu bulmaya çalışacağız. Kimseye söz vermiyoruz.  Niyetimiz bu ama kimseye umut vermiyorum. Sonuna kadar uğraşacağız.

Transfer yasağı dosyaları
Akgören yasaklı olan dosyalar hakkında bilgi verirken, “Kamal İssah’a 200 bin Euro, Bienvenu 160 Bin Euro, Boffin 450 Bin Euro, tesislere adım atmamış Odonkor’a 80 Bin Euro, Bokila için Çin Kulübü Guangzhou’ya yetiştirme bedeli 30 Bin Euro, Akaminko 1 Milyon Euro, sahaya çıkmayan Tanase 410 Bin Euro ve Jesse için Nepredak kulübüne ödeme yapılması gerekiyor.  8 dosya için toplam 2 milyon 360 Bin Euro. Bunları ödemek zorundayız. 2 milyon 360 bin Euro sadece 8 yasaklı dosya. FİFA’da 15-20 dosya daha var. Her an bu sayı arta bilir. Bugün yarın yeni dosyalar gelir” dedi.