×

Eskişehirspor'da ipleri koparan şok iddia!

Eskişehirspor’dan ayrılan Fuat Çapa, 9 Eylül’de yaptığı basın toplantısında “Altyapıda forma giyen oyuncuların velileri para karşılığında çocuklarını A takıma çıkarmaya çalışıyorlar. Ben buna karşı geldim, yönetimle kötü oldum” sözleri yankı uyandırmıştı. Bu açıklamaların ardından gündeme skandal bir iddia ortaya atıldı

Eskişehirspor son dakika haberi: Eskişehirspor’dan ayrılan Fuat Çapa, 9 Eylül’de yaptığı basın toplantısında “Altyapıda forma giyen oyuncuların velileri para karşılığında çocuklarını A takıma çıkarmaya çalışıyorlar. Ben buna karşı geldim, yönetimle kötü oldum” sözleri yankı uyandırmıştı.
Bu açıklamaların ardından gündeme skandal bir iddia ortaya atıldı. Altyapıda forma giyen Cezmi Acet’in babasının Başkan Osman Taş’a para verdiği, bu parayla Emre Güral ve Toko’nun paralarının ödendiği iddia edildi. Taş ve yönetimin Çapa ile arasının bu konu yüzünden bozulduğu ileri sürülüyor.

9 Eylül’de açıklamıştı
9 Eylül tarihinde Fuat Çapa yaptığı basın toplantısında, “Bazı yönetici arkadaşlar ile ters düşüyorum. Bunu da açıklayayım. Kulübün maddi sıkıntılarından faydalanmak isteyen altyapıda oynamış oyuncu velileri var. Bunlar yöneticilere kulübe maddi katkıda bulunmak istediklerini söylüyor bunu için bir şartları var,  çocuklarının A takım kadrosuna alınmaları. Bunlar içinde yöneticilerimiz bana rapor getiriyor. Kabul etmediğim zaman da ben kendileri ile kötü oluyorum” açıklamaları gündeme bomba gibi düşmüştü.

Bomba gibi düştü
Bu açıklamaların ardından skandal bir iddia gündeme bomba gibi düştü. Altyapıda forma giyen Cezmi Acet’in babası, yönetime maddi kaynak verebileceğini ancak bunun karşılığında oğlunun a takıma alınmasını istediği iddia edildi. Hatta altyapıdan sorumlu asbaşkan Ali Kunter’in Eskişehirspor yönetim kuruluna Cezmi Acet’in profesyonel takımla antrenmana çıkması yönünde bir dilekçe yazdığı iddia ediliyor.

Emre ve Toko’ya ödendi iddiası
Oyuncunun babası Lütfü Acet’in oğlunun A takıma alınması için 425 bin liralık bir miktarı Osman Taş’a verdiği kulislerde konuşulurken, bu parayla da Emre Güral ile Toko’nun parasının ödendiği iddia edildi. Osman Taş yönetimi ile Fuat Çapa arasında iplerin kopmasındaki bir diğer nedenin bu olduğu ileri sürülüyor.