×

Eskişehirspor'da 10 dakika içinde... İstifa mı edecekti?

Eskişehirspor Başkanı Osman Taş ve Başkan Vekili Mustafa Topkaya dün 13.00'te düzenlediği basın toplantısında gündem yaratacak açıklamalarda bulunmuşlardı. İstifa imalarının ardından hareketli dakikalar yaşandı.

Eskişehirspor Başkanı Osman Taş gelen icralara tepki göstererek, "Eskişehirspor'a zarar veriyorsam bugün hemen istifa etmeye hazırım. 24 saat zaman tanıyorum. Yolumuz kesilmeye devam edilirse, 24 saat sonra eski dosyaları açacağım. Artık yeter. Bugün 2015 yılından 4 icra geldi. Yazıklar olsun. Biz kulübü kurtamaya çalışırken köstek oluyorlar. Bize yeniden taş koyarlarsa bütün dosyaları açıp, her gün basın toplantısı yapacağız" ifadelerinde bulunmuştu.  

Basın toplantısından 2 saat sonra Eskişehirspor medya biriminden "Bugün saat 17.30'da  kulüp başkanımız Osman Taş ve yönetim kurulu üyelerimiz Vali Hanefi Demirkol Tesislerinde  basın toplantısı gerçekleştirecektir" diye bilgi geçildi ancak 10 dakika sonra basın toplantısının iptal edildiği duyuruldu.  

Başkan Taş'ın ikinci kez basın toplantısı kararı almasında peş peşe gelen icraların  olduğu belirtildi.  Peş peşe gelen icralar ile çileden çıkan Başkan Osman Taş'ın istifa kararı aldığı, daha sonra ikna edilen başkanın basın toplantısını iptal ettiği iddia edildi. Ancak basın toplantısı alma fikrinin gelen icra dosyalarının artmasından dolayı olduğu öğrenildi. Başkan Taş 4 ismi açıklamış daha sonra icra dosya sayısı 17'e yukseldi.  Gelen icralar sonrası Taş bu isimleri de kamuoyu ile paylaşma kararı aldı. Daha sonra bu kararından vazgeçerek toplantıyı iptal etti.