×

Eskişehirspor bir daha ayağa kalkamaz!

Eskişehirspor’un kurucu yöneticilerden ve şu an ise Yüksek Divan Kurulu Başkanlığı’nı yapan Aydın Begiter açıklamalarda bulundu. Begiter, “Eskişehirspor bu borç kamburu altında ve transfer yasağı nedeniyle bir daha düştüğü bu yerden ayağa kalkamaz” dedi

Eskişehirspor haberiESGROUP Spor Servisi’ne konuşan Begiter, “Puan durumu ve kalan maçlara bakıldığında, Ruud Boffin’in 6 puan silme cezası uygulanmazsa bile, ligde kalmamız çok zor. Birde bu ceza uygulanır ve lig tamamlanırsa, Eskişehirspor 14 yıl aradan sonra TFF 2. Lig’e geri döner. Eskişehirspor bu borç kamburu altında ve transfer yasağı nedeniyle bir daha düştüğü bu yerden ayağa kalkamaz” ifadelerini kullandı.
 

Hoşcan ve yönetimine yüklendi

Begiter, “Yıllardır Pinto’nun dosyadan kurtulamadı kulüp. Son olarak küme düşürme talebiyle kulübe FIFA’dan yazı gönderdiğini öğrendim. Yönetimin Boffin cezasını kaldırmak için verdiği bir mücadele var. Bu sorun çözülürse, bu kez 25 gün içinde Pinto’nun küme düşürme dosyasını çözmeleri gerekiyor. Bu yönetimin eti ne budu ne. Kendi imkanları ile bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. Eski Başkan Mesut Hoşcan ve yönetiminin 3 yıllık görev süresinde kulübü getirdiği durum bu. Borç kamburu ne yaparsan yap düzelmiyor” dedi.
 

Çok üzgünüm

İçinin kan ağladığını bir kez daha belirten Begiter, “Biz sıradan bir Anadolu kulübü değiliz. Bugün Türkiye’nin birçok şehrinde insanlar Eskişehirspor’un bu durumuna üzülüyor. Benim de içim kan ağlıyor. Bir evladımı kaybediyorum. Ne zaferler yaşadık. Ne kupalar kazandık. Maalesef kötü yönetimler yüzünden bu durumlara düştük. İçim kan ağlıyor ve çok üzgünüm” diyerek sözlerini noktaladı.