×

Eskişehirspor Başkanı Mustafa Akgören: Başka çaremiz yoktu! Son dakika haberi!

Eskişehirspor Başkanı Mustafa Akgören, ESGroup Spor Servisi'ne gündemi sarsacak açıklamalarda bulundu: Radikal kararlar almak zorundaydık!

Eskişehirspor son dakika gelişmesi: Eskişehirspor Başkanı Mustafa Akgören, ESGroup Spor Servisine önemli açıklamalarda bulundu. 9 futbolcunun ayrılığı için konuşan Akgören, “Radikal kararlar almak zorundaydık. Biz de bu duruma çok üzülüyoruz. Ancak başka çaremiz yoktu” dedi.

8-10 senelik sorun var
ESGroup Spor Servisi’ne konuşan Akgören, şunları söyledi, “Eskişehirspor’un maalesef ciddi ekonomik sorunları var. Bu sorunlar son 3-4 ayın veya 1 senenin sorunları değil. Üst üste birike birike gelen aşağı yukarı 8-10 senenin sorunları. Bu sorunları bizim veya bizim yerimize olabilecek bir ekibin birkaç ay veya 1 senede çözme ihtimali yok. Çok ekstra bir bütçe çıkmadığı takdirde bu borçların altından kısa sürede çıkmamız mümkün değil.”

Altyapıya dönmemiz lazım
“Ekstra bir bütçe bulamazsak sürekli tasarruf etme şartıyla ve tamamen altyapıya dönmek kaydıyla tahminen 2-3 yıl içinde kontrol altına alınabilir, 5 sene içinde sürdürülebilir bir pozisyona gelir. 6-7 sene içerisinde ise bu kulüp kendi kendine yetebilecek duruma gelir. Ama herkes sabretmek ve destek olmak kaydıyla...”

4 milyon tasarrufumuz var
“Kadromuzdan 9 futbolcu ayrıldı. İlk 11’imizin yüzde 80’i gitti. Bundan mutlu muyuz, elbette değiliz. Ama başkada bir çare yoktu. Futbolcular bir kaçı hariç hepsiyle anlaşarak ayrıldık. Toplama bakıldığında 4 Milyon TL’lik tasarruf söz konusu. Bütçemizi biliyoruz, ikinci yarı gelebilecek gelirleri biliyoruz ve bu doğrultuda bu kararı almak zorundaydık. Bize kızanlar olabilir. Saygı duyuyoruz. Tek kurtuluşun bu olduğunu düşünüyoruz.”

Hayati projeler var
“Projeler hakkında son prosedürlerle uğraşıyoruz. Ankara’da bakanlıkla randevumuz var. Son görüşmeleri yaptıktan sonra Eskişehir kamuoyuna açıklayacağız. Projeye bütün şehir sahip çıkarsa gerçekleşmesi yüzde 80-90’larda olur. Projeleri düşündüğüm zaman için kıpır kıpır ediyor. Bunları gerçekleştirdiğimiz zaman 2-3 sene sonra Eskişehirspor adına çok farklı şeyleri konuşuyor olabiliriz.”