×

Eskişehirspor Başkanı Akgören: Lisans için çalışıyoruz

Eskişehirspor Başkanı Mustafa Akgören ESGROUP Spor Servisi’ne açıklamalarda bulundu. Akgören yaptığı açıklamada, “Şu an hiç kimseye ödeme yapamayız. Yönetim olarak 2020-2021 sezonu için kulüp lisansı almak için  gece gündüz çalışıyoruz” dedi

Eskişehirspor haberiESGROUP Spor Servisi’ne konuşan Akgören, “Süresiz ertelenen liglerin ne zaman başlayacağı konusunda kimse bir şey bilmiyor. Federasyonla iletişim halindeyiz fakat virüs artarak devam ettiği için lig tarihi konusunda bir karar verilemiyor. Ayrıca lig maçlarında bu süreçte alınacak sonuçlar ne kadar sağlıklı olacak tartışılır” ifadelerine yer verdi.

Eskişehirspor altyapısına yeni tesis
Eskişehirspor yönetimi olarak, altyapı tesislerinde hummalı bir çalışma yapmak istediklerini söyleyen Akgören, “Öncelikli olarak mevcut altyapı tesisleri ile ilgili önemli bir proje hazırladık. Altyapı tesisleri tamamen yıkılacak. Yanında bulunan spor salonu da. Günümüz şartlarına uygun, modern hazırlanan projeye göre yeni bir tesis yapılacak” dedi.

Kaynak bekleniyor
“Bu konuyla ilgili Türkiye Futbol Federasyonu ile görüştük ve gerekli kaynak için başvuruyu yaptık” diyen Akgören, şunları söyledi; “Bu ödenek çıktığı zaman proje hayata geçirilecek. Tabi ki tesis için yeterli bir kaynak gelmeyecek. Önemli olan başlamak. Ardından şehirden alt yapı tesisleri için destek isteyeceğiz.”

Gece gündüz çalışıyoruz
“Ayrıca mevcut tesislerde, şuanda teknik kadro ve futbolcular olmadığı için yapılması gereken tadilatlar yapılıyor. Antrenman sahalarının da ilave çim ekimi ve bakımları yapılıyor. Ligler dursa da, ara da verilse kulübün geleceği adına yönetim olarak gece gündüz çalışmaya devam ediyoruz.”

Sorun çıkartanlar da var
Kulüp lisansı için çalışmaya başladıklarını söyleyen Akgören, “Kulübümüzü bekleyen önemli sorunlardan biri de, 2020-2021 sezonu için kulüp lisansı alınması. Mali kriterlerle ilgili muhasebemiz ve kulüp müdürümüz çalışmaları yürütüyor. Alacaklılardan gerekli imzaların alınması içinde yönetim olarak çalışıyoruz. Yaptığımız görüşmelerde birçok olumlu sonuç alıyoruz. Sorun çıkartan alacaklı futbolcular da var.”

Nisana kadar süre var
Kimseye şu durumda ödeme yapamayacaklarını söyleyen Akgören, “Eskişehirspor kulübünün içinde bulunduğu durum ortada. Kimseye ödeme yapacak durumumuz yok. Kulüp yaşarsa onlarda alacaklarını alabilir. Bu yüzden anlayış göstermelerini ve imza konusunda yardımcı olmalarını bekliyoruz. Kulüp lisansı için Nisan sonuna kadar süremiz var” ifadelerine yer verdi.

Allah yardımcımız olsun
Eskişehirspor Başkanı Mustafa Akgören son olarak virüs nedeniyle ülke olarak zor günler geçirdiklerini ve ekonomik olarak önemli kayıplar yaşandığını da aktararak, “Ülkemiz adına hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Spor camiası da bu süreçten olumsuz etkilenecek. Allah yardımcımız olsun” dedi.