×

Eskişehirspor Başkanı Akgören: FIFA'ya ödeme yapamayız dedik

Eskişehirspor Başkanı Mustafa Akgören, küme düşürme yetkisini artık eline alan Pinto ve puan silme cezası ile kulübün kapısına dayanan oyuncular hakkında açıklamada bulundu. Akgören, “Bu süreçte ödeme yapamayacağımızı hem FIFA’ya hem de oyunculara söyledik. Başka çaremiz yok, olağanüstü bir süreçten geçiyoruz” dedi

Eskişehirspor haberi: ESGROUP Spor Servisi’ne konuşan Eskişehirspor Başkanı Mustafa Akgören, olağanüstü bir dönemden geçtiklerini söyledi. Pinto’nun son olarak 500 bin Avro alacağının ödenmesi için FIFA’dan kulübe yazı gönderdiğini belirten Akgören, “FIFA futbolcuyla anlaşmamızı yoksa küme düşürme talebinin uygulanacağına dair yazı gönderdi. Bu yüzden günlerdir uykularımız kaçıyor” ifadelerine yer verdi.

Kampanya ilgi görmedi
Kampanyalardan hayal kırıklığı yaşadıklarını söyleyen Akgören, “Herkesin bildiği gibi bu ödemeyi ve diğer FIFA dosyalarından bazılarını çözmek için Kurtuluş Kurtuluşta kampanyasını başlatmıştık. Fakat şehit haberleri ve ardından gelişen virüs salgını nedeni ile bu kampanya tam bir hayal kırıklığı yaşattı. Gerekli parayı bulamadık ve FIFA’dan gelen Pinto dosyasına zaman kazanma adına itiraz yapılmıştı” dedi.

Ödeme imkanı yok
Alacaklı olan herkese bir yazı gönderdiklerini söyleyen Akgören, “Bugün içinde bulunduğumuz tabloya bakıldığında ise, ne Pinto, ne de Boffin’in yanı sıra diğer alacaklı dosyalara ödeme yapma imkanımız yok. Bu yüzden FIFA’ya, alacaklı futbolcular ve avukatlarına bir yazı gönderdik. Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılardan deprem, şehitler, virüs salgınından bahsettik. İyi niyetimize rağmen ödeme yapmamızın mümkün olmadığını söyledik” dedi.

FIFA’ya yazı gönderdik
“FIFA’nın bunu anlayışla karşılayacağını” söyleyen Akgören, “Bze önümüzdeki sezonun ortasına kadar müsaade etmesini resmi yazı ile bildirdi” dedi. Ülke olarak zor günler geçirdiklerini de aktaran Başkan Akgören, “Bu süreçte ülke sporumuz büyük kayıplar yaşayacaktır. Ekonomik anlamda artık eski paralar ve ödemeler yapılamayacaktır. Bunun etkileri uzun bir süre devam edecektir” şeklinde konuştu.